Home » Știri » De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul

De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul

Manolică Anca / 22.10.2020, 11:17
De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul

Cât de liniștitor poate fi torsul pisicilor în mijlocul unei perioade foarte stresante sau la finalul unei zile obositoare la birou. Ne vom simți relaxați și deconectați de la toate lucrurile energiile negative din jur. Și totuși, de ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul.

De ce torc pisicile

Este unul dintre cle mai comune sunete pe care pisicile le scot. Acestea torc atunci cand inspiră și expiră, folosindu-se de laringe și mușchii diafragmei. Însă, din punct de vedere medical, nu se știe cu exactitate cum sunt controlate aceste contracții de sistemul lor nervos central.

De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul
De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul

Iată cele mai comune situații în care felina ta toarce:

Este fericită – dacă observi că pisica ta toarce în timp ce stă cu burta în sus, cu ochii aproape închiși și nu își mișcă deloc coada, înseamnă că zâmbește și este fericită, potrivit digi-animalworld.tv.

Îi este foame sau vrea ceva – acestea torc diferit atunci când doresc ceva. Torsul de foame este diferit față de cel liniștitor al fericirii. Acesta include niște sunete mai înalte, încercând să imite vocea unui copil și să capteze atenția.

„Vorbește” cu alt membru al familiei – pisicile încep deja să toarcă la doar câteva zile după venirea lor pe lume. Este modul prin care acestea le spun mamelor sale că se simt bine. Aceasta, la rândul ei, toarce pentru a-și liniști puii și pentru a-i face să se simtă bine.

Nu se simte bine – multe dintre ele torc atunci când sunt rănite. În urma studiilor, s-au descoperit două explicații pentru acest comportament: fie încearcă să se calmeze singure și echivalează cu suptul degetului la copii, fie le ajută sa se vindece mai rapid. de răni. Pisicile pot supraviețui unor cazături de la mare înălțime și au mai puține complicații în urma operațiilor față de câini.

Curiozități despre pisici

Pisicile au reprezentat dintotdeauna creaturi misterioase, sacre în multe culturi. Iată o serie de curiozități despre acestea, descoperite de-a lungul timpului:

  • Faptul că pisicile au fost venerate în Egipt este cunoscut în toată lumea, dar ele au fost declarate sacre și în Japonia în jurul anului 1000;
  • Pisicile văr noaptea 5 ori mai bine decât oamenii – în special dacă ținta se află în mișcare – chiar dacă disting un număr mai mic de culori decât ochiul uman;
  • O pisicaădomestică poate atinge viteza maximă de 31 km/h, dar nu poate menține acest ritm mai mult de 1 minut;
  • Pisicile sunt capabile să sară de 5 ori lungimea propriului corp. În termeni umani, echivalează cu saritura de lungimea unui bazin;
De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul
De ce torc pisicile? Puțini au realizat care este, de fapt, motivul
  • O pisică adultă sănătoasă își petrece aproximativ 15% din timp într-un somn adânc, 50% într-un somn ușor și 35% trează. Asta le conferă pisicilor excelenta abilitate de a deveni alerte la capacitate maximă imediat după trezire;
  • Secțiunile din creierul unei pisici care sunt responsabile de ințelegerea, filtrarea și gestionarea emoțiilor corespund celor din creierul uman:
  • O pisică are 244 de oase în corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Au 60 de vertebre, 20 intre acestea fiind localizate în coadă, dând flexibilitate;
  • Pisicile sunt cel mai active seara și dimineața, pentru că atunci sunt momentele prielnice pentru vânat;
  • Pisicile se nasc cu 26 de dinți de lapte, care, pe măsura ce cresc, sunt înlocuiți de 30 de dinți permanenți.
  • Majoritatea pisicilor adulte nu prezintă enzima necesară digerării laptelui.