Home » Știri » Descoperire extraordinară în Israel! Leacul uimitor găsit pentru Covid. Ce medicament ieftin folosesc specialiștii

Descoperire extraordinară în Israel! Leacul uimitor găsit pentru Covid. Ce medicament ieftin folosesc specialiștii

Violeta Badea / 06.02.2021, 11:55
Descoperire extraordinară în Israel! Leacul uimitor găsit pentru Covid. Ce medicament ieftin folosesc specialiștii

Descoperire extraordinară în Israel! Leacul uimitor găsit pentru Covid. Ce medicament ieftin folosesc specialiștii. Cercetătorii isralieni au anunțat că au descoperit un medicament miraculos care înving boala provocată de COVID-19. Aceștia susțin că pacienții care l-au primit s-au vindecat complet în doar cinci zile. În acest articol veți afla care este pastila minune și ce spun doctorii.

Descoperire extraordinară în Israel

Două echipe de medici și cercetători de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv, Israel, au anunțat că ar fi găsit un leac pentru virusul care a afectat întraga planeta. Aceștia susțin că din primele teste efectuate 29 din 30 de pacienți cu COVID cu probleme moderate sau severe s-au recuperat după maximum cinci zile de tratament, iar asta înseamnă o proporție de 95%.

Profesorul Nadir Arber garantează pentru acest medicament și spune că a analizat substanțele foarte atent, testând pastila pe oamenii infectați cu simptome moderate, dar și pe cei care prezentau stări deosebit de grave. Eficienta de aproape sută la sută este spectaculoasă, iar până acum este al doilea medicament care a răspuns atât de bine în lupta cu această teribilă boală.

Astfel, cei 29 de pacienți, despre care vorbeam mai sus, au dat semne de vindecare după două zile de tratament și au fost externați din spital după alte trei sau maximum cinci zile. Un pacient s-a vindecat puțin mai greu, fiind nevoie de alte câteva zile de tratament.

Doua echipe de medici si cercetatori de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv, Israel, au anuntat ca ar fi gasit arma pentru a lupta impotriva coronavirusului
Doua echipe de medici si cercetatori de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv, Israel, au anuntat ca ar fi gasit arma pentru a lupta impotriva coronavirusului

Ce medicament ieftin folosesc specialiștii

Medicamentul se numește EXO-CD24, nu este scump, dar este extrem de eficient și trebuie administrat o singură dat pe zi, pe o perioadă de cinci zile. Specialiștii spitalului din Israel au cerut autorităților aprobarea testelor pentru un număr mai mare de pacienți. Pastila se administrează prin inhalare, iar procedura durează doar câteva minute, așa cum susțin cei de pe site-ul televiziunii israeliene i24news.tv.

„Tratamentul de bazează pe exosomii pe care organismul îi eliberează din membrana celulară și îi folosește pentru comunicarea intercelulară. Îmbogățim exosomii cu proteina CD24, care joacă un rol important în reglarea sistemului imunitar”, a declarat medicul Shiran Shapira, director al laboratorului condus de profesorul Arber. Acesta a făcut câteva cercetări asupra proteinei CD24 timp de două decenii.

O astfel de descoperire a avut loc și la Ierusalim, mai exact la Centrul Medical Hadassah. Medicii specialiști de acolo le-au administrat pacienților un medicament care se numește Allocetra. Testul s-a efectuat pe 21 de pacienți, iar unii dintre aceștia se aflau în stare deosebit de gravă.

Doctorii de la acest centru medical au anunțat că nu mai puțin de 19 pacienți s-au vindecat complet, însă în șase zile. Apoi, au mai stat în spital pentru supraveghere și recuperare aproximativ opt zile. Allocetra a fost creat de profesorul Dror Mevorach, director al Centrului de cercetare pentru Reumatologie și Medicină Intern. Ceea ce este mai interesant este că inițial, scopul produsului era tratarea sistemelor imunitare hiperactive, care secretă citokine în exces, simptom identificat de bolavii de COVID-19 încă de la începutul pandemiei.