Home » Știri » Destinații de vacanță iarna. 7 orașe din Europa care sunt mai frumoase în sezonul rece decât vara. Ce poți să vizitezi

Destinații de vacanță iarna. 7 orașe din Europa care sunt mai frumoase în sezonul rece decât vara. Ce poți să vizitezi

Manolică Anca / 15.10.2021, 15:38

Fiecare oraș are farmecul lui. Cum cele de la malul mării sunt extrem de spectaculoase în perioadele calde, așa cele de la munte sunt preferate de mulți în anotimpurile reci. Sigur, totul este subiectiv pentru că fiecare persoană are gusturi diferite. În cele ce urmează, vom prezenta câteva destinații de vacanță care, cumva, sunt cel mai frumos de vizitat iarna. Iubitorilor de iarnă sigur le vor plăcea.

1. Destinații de vacanță iarna. Tallinn, Estonia

Tallinn, capitala Estoniei, este ca un oraș de basm peste care trecerea timpului nu și-a pus parcă deloc amprenta. Centrul vechi este cufundat într-un zid medieval robust, completat cu turnuri de supraveghere cu acoperișuri ascuțite roșii, iar străzile pietruite sunt mărginite de clădiri antice, unele pictate în nuanțe pastelate. Piața se află lângă vechea primărie, care datează din 1404, fiind cea mai veche din statele baltice.

La acestea adaugă zăpada, cafenele și restaurantele cu focuri mari care servesc fie vin fiert, fie glöggi sau ciocolată caldă, un patinoar așezat lângă un rând de case vechi colorate, oamenii îmbrăcați gros, care se bucură pur și simplu de aceste lucruri mărunte, superba piață de Crăciun și sigur se crează o atmosferă perfectă de iarnă.

2. Stockholm, Suedia

Destinații de vacanță iarna. Stockholm, Suedia
Destinații de vacanță iarna. Stockholm, Suedia

Gamla stan este vechiul oraș din Stockholm și centrul geografic al acestuia, o insulă ce păstrează mult din farmecul medieval: pe străduțele denivelate se află prăvălii cu portaluri magnifice. Iarna, toate palatele din și în jurul orașului, parcurile, străzile, acoperișurile, totul se acoperă cu un într-un strat gros de zăpadă perfect albă, făcând încântătorul cadru cu nenumărate insule, canale, poduri și mai special.

3. Destinații de vacanță iarna. Strasbourg, Franța

Strasbourg, Franța
Strasbourg, Franța

Alegerea Strasbourgului ca destinație de vacanță iarna este ideală. Decorul pe care îl îmbracă, mai ales în perioada Crăciunului, este unul cu totul și cu totul deosebit. Când vine seara, magia se instalează, geamurile strălucesc, decorațiunile înfrumusețează toate fațadele clădirilor și copacii, mirosurile de mirodenii și scorțișoară amintesc de copilărie, iar Colindele de Crăciun răsună în toată piața.

În fiecare an organizatorii din Strasbourg caută în pădurile Alsaciei un brad de cel puțin 30 metri înălțime, care se împodobește cu 7 km de luminițe, 40 de stele mari, 240 heruvimi iluminați, 400 de globuri aurii și roșii și cu peste 180 de îngeri, biscuiți, lumânări sau mere.

Strasbourg, Franța
Strasbourg, Franța

4. Helsinki, Finlanda

Helsinki, Finlanda
Helsinki, Finlanda

O altă încântare din nordul Europei este Helsinki. Aici se regăsește o cafenea numită Kappeli, care este împodobită în nenumărate lumini sclipitoare care luminează întreaga Esplanadă în nopțile întunecate de iarnă. Dacă ajungi în oraș între 6 și 22 decembrie, vizitarea pieței de Crăciun din Helsinki este obligatorie. Această țară a minunilor de Crăciun are loc în fața Catedralei din Helsinki și îl poți să-l vizitați pe Moș Crăciun în fiecare zi acolo.

5. Destinații de vacanță iarna. Paris, Franța

Destinații de vacanță iarna. Paris, Franța
Destinații de vacanță iarna. Paris, Franța

Piețele de Crăciun sunt un deliciu în întreaga Europă, dar cele care apar peste tot în Paris în timpul iernii au ceva suplimentar: vederi minunate asupra Parisului! Patinajul pe gheață este o tradiție clasică de iarnă pariziană, iar terenurile sunt amenajate în tot Parisul – inclusiv la Turnul Eiffel! Alegeți o cafenea drăguță, de preferință cu o fereastră mare, ia o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă și un macaron și bucură-te de superbul orașul.

6. Edinburgh, Scoția

Edinburgh, Scoția
Edinburgh, Scoția

Capitala Scoției este cu adevărat minunată în toate anotimpurile și, chiar dacă plouă, are un farmec aparte. Orașul u este deosebit doar de Crăciun, când benzile abrupte până la castel arată ca în basme, ci și de Anul Nou, când poți vedea cum petrec scoțienii și sărbătoresc Hogmanay.

Dacă ești cu adevărat norocos și îți programezi călătoria corect, s-ar putea chiar să vezi cerul Scoției iluminat cu panglici de culoare, ca interiorul unei marmuri. Aceasta se numește Aurora Boreală, cunoscută și sub numele de Lumina Nordică.

7. Destinații de vacanță iarna. Hamburg, Germania

În ciuda temperaturilor scăzute, Hamburg te invită să te bucuri din plin de oraș. Indiferent dacă mergi la patinoar, te plimbi prin zăpadă sau vizitezi una dintre numeroasele piețe de Crăciun, nu ar trebui să stai doar la interior. Cu o ceașcă de vin fiert fierbinte în mână parcă nu ți se va mai părea la fel de rece.

Până la 16 piețe de Crăciun îndeamnă milioane de vizitatori să descopere cadouri unice, să bea vin fiert și să ciugulească migdale prăjite cu zahăr. Cea mai îndrăgită de localnici și de vizitatori deopotrivă este Piața istorică de Crăciun de tip basm, la poalele elegantei Primării, unde Moș Crăciun zboară peste piața de lemn în trăsura sa trasă de reni. De trei ori pe zi, la orele 16, 18 și 20, oprește deasupra vizitatorilor și citește povești de Crăciun.