Home » Știri » Escrocul de pe Tinder: bărbatul care a făcut milioane de dolari, lăsând falite numeroase femei. Povestea reală prezentată de Netflix

Escrocul de pe Tinder: bărbatul care a făcut milioane de dolari, lăsând falite numeroase femei. Povestea reală prezentată de Netflix

Manolică Anca / 08.02.2022, 11:50

Un nou documentar apărut pe Netflix spune povestea unui escroc notoriu care s-a folosit de aplicația de întâlniri Tinder pentru a înșela femei din întreaga Europă. Israelianul Simon Leviev, pe numele său adevărat Shimon Yehuda Hayut, a sedus o mulțime femei în timp ce poza drept miliardar, obținând sume colosale de la ele. Află cine este de fapt Escrocul de pe Tinder.

Escrocul de pe Tinder, povestea reală a unui israelian care a lăsat falite numeroase femei din lumea întreagă

Dacă cea mai proastă întâlnire la care ai fost vreodată a implicat o conversație plictisitoare sau o plimbare în parc pentru femeile din Escrocul de pe Tinder, ștacheta pentru „întâlnire proastă” poate fi puțin mai înaltă. Noul documentar Netflix spune povestea reală a israelianului Simon Leviev, pe numele său adevărat Shimon Yehuda Hayut,  care a sedus o mulțime de femei în timp ce poza drept miliardar pe aplicaţia de dating Tinder.

Shimon Hayut, născut în Israel în 1990, și-a schimbat numele legal în Simon Leviev, sursa de inspirație fiind numele familiei Leviev, una dintre cele mai bogate din lume, cu afaceri în extracția și vânzarea de diamante. Acesta folosea Tinder pentru a cunoaște mai multe femei, le spunea că este moştenitor al unei averi imense, le făcea cadouri scumpe, iar apoi le lăsa fără economiile de o viaţă.

Shimon Hayut, escrocul de pe Tinder
Shimon Hayut, escrocul de pe Tinder

Cum reușea să păcălească atâtea femei

Hayut părea fericit să treacă de la o identitate la alta pentru a-și duce planurile la bun sfârșit. schema. El a fost condamnat pentru fraudă în Finlanda sub numele său de naștere, dar și-a desfășurat escrocheria de pe Tinder sub numele de Simon Leviev, pretinzând că este fiul bogatului magnat al diamantelor Lev Leviev.

Era foarte activ atât pe Tinder, cât și pe Instagram. Pe conturile sale punea foarte multe fotografii cu el, în ipostaze cât mai reale, care să arate cât de bogat este. Se poza îmbrăcat numai în haine foarte scumpe, la cele mai luxoase hoteluri din lume, arăta că zbura numai cu avioane private și conducea cele mai scumpe mașini.

Tiparul pe care îl urma cu precizie

Se pare că acesta a urmat un tipar: găsea o femeie pe Tinder, o ducea la o primă întâlnire costisitoare care să o impresioneze (în cazul lui Cecilie Schrøder Fjellhøy, o călătorie cu un avion privat) și își construia încet-încet relația în timp ce zburau în jurul lumii, îi făcea cadouri scumpe și o ducea în locuri exclusiviste. În paralel, el se întâlnea în secret și cu alte femei.

Ele se îndrăgosteau instant de Prințul Diamantelor și îl considerau bărbatul perfect. După câteva luni de relație, escrocul de pe Tinder inventa o poveste prin care spunea că este urmărit de mafia diamantelor și că pentru siguranța lui, echipa de securitate i-au blocat conturile bancare. Le cerea apoi datele cardurilor lor sau bani împrumut, pe care să îi poată folosi un timp, cu promisiunea ca le va rambursa totul înapoi.

Mai mult, le trimitea fotografii și filmări din ambulanță în care garda sa de corp apărea cu capul spart. Totul părea cât de poate de real și incita și mai mult la îngrijorare. Femeile, speriate și îndrăgostite, îi puneau la dispoziție cardurile bancare și îi transferau sume uriașe de bani.

Shimon Hayut, escrocul de pe Tinder
Shimon Hayut, escrocul de pe Tinder

Câți bani a furat în total Escrocul de pe Tinder și cum a fost prons

Aproximativ 10 milioane de dolari, bani cu care a dus o viață extrem de luxoasă. Hayut se sustrăgea de la rambursare, ba mai mult, ajungea să le amenințe prin mesaje vocale pe Whatsapp. În cele din urmă, una dintre prietenele de lungă durată ale lui Hayut, Ayleen Koeleman, a văzut un reportaj cu el la VG și a întors lucrurile împotriva lui.

După ce povestea a devenit virală, Hayut a trebuit să ia o pauză de la escrocherii și să se ascundă. El a apelat la Koeleman, singura femeie care părea să aibă încredere în el, pentru ajutor, dar aceasta era cu mult înaintea lui. Ea l-a convins că ar putea să-i vândă hainele de marcă pentru a face niște bani. Doar că banii nu au mai ajuns în posesia lui, înșelându-l chiar pe escrocul de pe Tinder.

După o muncă de detectiv, ea a dedus că Hayut zbura spre Grecia și a dat informațiile despre zborul său autorităților. Acesta a fost arestat în 2019 și condamnat la 15 luni de închisoare pentru fraudă în Israel la scurt timp după aceea. Dar, după numai cinci lui acesta a fost eliberat din închisoare. În prezent, duce același stil de viață luxos, împreună cu o nouă iubită, un fotomodel israelian.