Home » Știri » Fabulos! Câți bani trebuie să-i plătească șeicul Dubaiului fostei sale soții, prințesa Haya. Suma record la care se adaugă și pensia alimentară pentru copii

Fabulos! Câți bani trebuie să-i plătească șeicul Dubaiului fostei sale soții, prințesa Haya. Suma record la care se adaugă și pensia alimentară pentru copii

Toader Mihai / 22.12.2021, 09:46
Fabulos! Câți bani trebuie să-i plătească șeicul Dubaiului fostei sale soții, prințesa Haya. Suma record la care se adaugă și pensia alimentară pentru copii

În cursul zilei de marți, Înalta Curte din Marea Britanie a decis ca, în urma divorțului, șeicul Dubaiului să-i plătească fostei sale soții, prințesa Haya, o sumă extraordinară care să acopere cheltuielile de securitate, pensiile alimentare ale copiilor aflați în custodia acesteia și traiul luxos în Marea Britanie. Haideți să vedem câți bani trebuie să-i plătească șeicul fostei sale soții.

Câți bani trebuie să-i plătească șeicul Dubaiului fostei sale soții, în urma divorțului

Înainte ca cei doi să se separe în 2019, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum i-a oferit fostei sale soții 83 de milioane de lire sterline anual, sumă care să acopere cheltuielile gospodăriei prințesei. La acești bani se adăuga și o alocație anuală de 9 milioane de lire sterline pentru ea însăși și diverse plăți ad-hoc, potrivit celor de la The Guardian.

De asemenea, copiii șeicului și ai prințesei Haya aveau alocații anuale în valoare de circa 10 milioane de lire sterline fiecare. Pe lângă acești bani, copiii aveau  și acces la o flotă de avioane deținută de tatăl lor, elicoptere, un iaht în valoare de  peste 300 de milioane de lire sterline și alte proprietăți de lux. Totodată, Haya și copiii beneficiat și de un personal format din aproximativ 80 de angajați.

Așadar, instanța din Marea Britanie a decis acum ca șeicul din Dubai să-i plătească fostei sale soții o înțelegere de divorț care se ridică la mai bine de 500 de milioane de lire sterline. Se pare că este cea mai mare sumă acordată vreodată de o instanță din Marea Britanie. Potrivit sursei citate, în 2019, prințesa Haya a fugit în Marea Britanie, împreună cu cei doi copii ai lor. Potrivit magistraților britanici, șeicul Dubaiului ar fi „principala amenințare la adresa lor”.

Ce s-a întâmplat în 2019

Prințesa Haya și-a luat cei doi copii ai săi și a fugit în Marea Britanie primăvara lui 2019. De atunci, taxe juridice pentru audierile cu privire la custodia copiilor, accesul și sprijinul financiar, au costat mai bine de 70 de milioane de lire sterline.

Conform jurnaliștilor de la The Guardian, judecătorii au constatat, pe baza probabilităților, că șeicul a orchestrat răpirile a doi dintre ceilalți copii ai săi, Prințesa Latifa și Prințesa Shamsa, încercând să o intimideze pe Haya.

Câți bani trebuie să-i plătească șeicul Dubaiului fostei sale soții
Câți bani trebuie să-i plătească șeicul Dubaiului fostei sale soții

De asemenea, el a reușit să intre în telefoanele Hayei și a cinci dintre asociații săi, printre care și doi avocații ai prințesei, când cuplul se afla în proceduri judiciare. Ba chiar mai mult de atât, câțiva agenți ai șeicului au încercat să cumpere o proprietate de 30 de milioane de lire sterline lângă casa fostei sale soții din Berkshire, fapt care a fost considerat „o amenințare semnificativă la securitatea femeii”.

Judecătorul de la Înalta Curte din Marea Britanie a dispus ca cheltuielile de securitate pentru prințesă să fie plătite în avans, nu anual, deoarece altfel ar crea o situație în care ar fi în interesul fostului ei soț să reducă plățile. În hotărârea publicată marți, magistratul a constatat că cea mai mare amenințare la adresa prințesei Haya și a copiilor ei Jalila și Zayed este de la chiar șeicul.