Home » Știri » Facebook anunță 2 funcții noi. Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de ele

Facebook anunță 2 funcții noi. Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de ele

Alexandru Cazacu / 14.07.2021, 16:09
Facebook anunță 2 funcții noi. Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de ele

Nu cu mult timp în urmă, Facebook a anunțat două funcții noi, printre care și ”Expert de grup”. Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de aceste funcții noi și ce presupun acestea, îți spunem noi în rândurile următoare.

Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de cele două funcții noi anunțate de Facebook

Se pare că cea mai importantă dintre noile funcții este cea de ”Expert de grup”, care oferă un alt mod de a evidenția contribuitorii de top din grupurile de Facebook. Mai exact, administratorii grupurilor pot să le atribuie celor mai populari membri statusul de ”expert”, pentru ca aceștia să fie evidențiați în comentariile și postările lor.

De asemenea, administratorii grupurilor împreună cu acești experți, pot găzdui sesiuni de întrebări și răspunsuri, care să-i ajute pe noii membri să înțeleagă temele care sunt în discuție. Totodată, atunci când experții de grup sunt aleși, Facebook afișează automat subiectele populare în grupul respectiv.

”Există peste 70 de milioane de administratori și moderatori care conduc grupuri active de Facebook în întreaga lume. Multe dintre aceste grupuri găzduiesc experți în materie cărora le place să-și împărtășească cunoștințele – de la antrenori de fitness până la meseriași cu înaltă calificare. Acum, este mai ușor ca niciodată să ajutăm experții să iasă în evidență în grupuri și să le oferim modalități de a se implica în comunitățile lor”, spun cei de la Facebook, potrivit SocialMediaToday.

Facebook anunță 2 funcții noi. Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de acestea
Facebook anunță 2 funcții noi. Cine sunt utilizatorii care vor beneficia de acestea

Ei bine, a doua funcție anunțată de cei de la Facebook este cea de ”invitații automate”, prin care administratorii pot adăuga în grup utilizatori care gestionează anumite pagini de pe Facebook, cu identitatea cărora s-au înscris în grupul respectiv. Mai exact, este vorba despre acei utilizatori care sunt în grup cu identitatea paginii, dar nu și cu profilul personal. De asemenea, administratorii pot să trimită invitații și la ”fanii de top” ai paginilor pentru a intra în grupurile respective.

1,8 miliarde de utilizatori activi în grupurile de Facebook

În ultima perioadă, grupurile de Facebook sunt din ce în ce mai des folosite, cu 1,8 miliarde de utilizatori Facebook activi în grupuri, în fiecare lună. Se pare că numărul utilizatorilor crescut și mai mult în ultimul an, cu oameni care caută mijloace alternative pentru a socializa în contextul pandemiei. Așadar, Facebook a adăugat în ultima vreme mai multe funcții, precum săli video de grup și săli audio de tip Clubhouse, în grupurile sale, care oferă și mai multe modalități de a-ți construi comunitatea online, printr-un mijloc care sa dovedit deja a fi foarte popular printre utilizatorii aplicației.

Aceste noi funcții se vor adaugă la cele deja existente, oferind în același timp mai multe modalități de a adăuga un nivel de auto sustenabilitate grupurilor, prin reducerea potențială a volumului de lucru de moderare pentru administratori. În ultima perioadă, Facebook a testat noile funcții, iar mai multe grupuri sunt acum setate să vadă instrumentul în setările lor. Acum, veți avea un mod ușor și automat de a te conecta cu fanii mai activi ai paginii.