Home » Utile » Schimbare majoră la Facebook și Instagram. Ce funcție urmează să devină istorie

Schimbare majoră la Facebook și Instagram. Ce funcție urmează să devină istorie

Manolică Anca / 27.05.2021, 16:59
Schimbare majoră la Facebook și Instagram. Ce funcție urmează să devină istorie

Schimbare majoră la Facebook și Instagram. Se pare că anumite funcții vor deveni istorie. Iată ce le este pregătit utilizatorilor acestor două rețele sociale.

Schimbare majoră la Facebook și Instagram

Facebook și Instagram nu vor mai fi la fel, pentru că o nouă schimbare majoră se anunță cât de curând. În cazul în care motivul principal pentru care stai pe Facebook și Instagram este să vezi ce like-uri ai la postări, s-ar putea ca noile actualizări ale acestor platforme să te facă să nu le mai folosești așa mult.

Pentru că like-urile și inimioarele de Facebook și/sau Instagram vor deveni istorie, odată cu cele mai noi actualizări. Și dacă te afli printre puținii care aud pentru prima dată de banalul „Like”, acel deget mare ridicat în sus, sau despre inimioarele de pe Instagram, trebuie să afli că acestea sunt folosite pentru a măsura popularitatea postărilor, atât pentru utilizatori obișnuiți, cât și pentru companiile care aleg să fie mai aproape de clienții lor și se promoveze și în mediul online.

Nu contează dacă vorbim de creatorii de conținut care câștigă bani prin intermediul acestor două platforme chiar din confortul casei lor sau despre pagiile de business ale marilor companii, cert este că pentru aceștia Like-urile joacă un rol esențial.

Fără like-uri și inimioare pe rețelele sociale. Schimbare majoră la Facebook și Instagram
Fără like-uri și inimioare pe rețelele sociale. Schimbare majoră la Facebook și Instagram

Care este scopul acestei schimbări

Instagram, platforma de video-sharing și photo-sharing deţinută de Facebook, lansează o opţiune la nivel global care le permite utilizatorilor să ascundă numărul de aprecieri la postări, schimbare ce urmează în scurt timp să fie disponibilă şi pe Facebook. Măsura vine după ce vreme de mai mulți ani s-au efectuat diverse teste axate pe diminuarea presiunii psihologice resimţite de utilizatorii reţelelor, informează Reuters.

Utilizatorii rețelei Instagram vor putea ascunde contorul de like-uri pentru toate mesajele din fluxul de informaţii, precum şi cel de la propriile postări. Ambele opţiuni vor fi disponibile pe Facebook „în următoarele săptămâni”, au precizat oficialii Instagram miercuri, 26 mai 2021, pe blogul oficial al companiei.

Utilizatorii pot avea mai mult control asupra propriilor experiențe

Scopul acestor modificări este acela de a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra propriilor experienţe pe platforma de socializare, a explicat Adam Mosseri, șeful Instagram. Testele realizate pe platformă privind contorul de aprecieri nu au arătat schimbări majore în bunăstarea psihologică a utlizatorilor, însă a împărțit opiniile referitoare la implementarea opţiunii, a mai adăugat oficialul. Așadar, eficiența opțiunii ca beneficiu psihologic nu este încă foarte clară, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla din momentul în care va fi implementată la scară largă.

Mosseri a mai spus că nu aşteaptă să vadă o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte interacţiunea abonaților în urma acestui demers. Conform acestuia, creatorii de conţinut care au un număr foarte mare de urmăritori pe platformă au avut reacţii divizate. Cum era de așteptat, au fost exprimate și temeri din partea unor creatori mai puţin cunoscuţi.