Home » Cum să faci orice » Cum se șterge un cont de Instagram rapid și fără bătăi de cap

Cum se șterge un cont de Instagram rapid și fără bătăi de cap

Alexandru Cazacu / 12.04.2021, 16:55
Cum se șterge un cont de Instagram rapid și fără bătăi de cap

Există multe persoane care din diferite motive doresc să renunțe la conturile lor de Instagram. Dacă te numeri și tu printre ele, atunci trebuie să știi că ai atât posibilitatea să ștergi contul, cât și varianta de a îl dezactiva temporar. În continuarea articolului îți vom spune cum se șterge un cont de Instagram rapid și simplu.

Cum se șterge un cont de Instagram rapid și fără bătăi de cap

Ei bine, dacă te-ai hotărât să renunți la contul tău de Instagram, trebuie să știi că ștergerea definitivă a acestuia înseamnă că tot ce ai încărcat pe toată durata folosirii contului nu va mai fi disponibil și nu vei mai putea să îl recuperezi după perioada de grație. De asemenea, nu vei mai putea nici să folosești Instagram Messenger.

Un alt lucru foarte important de menționat este faptul că, în cazul în care vrei să îți ștergi definitiv contul, nu vei mai avea acces la site-urile pentru care au ales înregistrarea cu datele contului de Instagram. Dacă vrei să vezi care sunt acestea trebuie să urmezi pașii următori:

  1. Accesează secțiunea de profil
  2. Selectează opțiunea ”Settings”
  3. Acum, din opțiunea ”Security” alege ”Apps and Websites”
  4. În pagina care se va deschide verifică site-urile respective (active)

Cum ștergi contul de Instagram

Important de menționat este faptul că, contul de Instagram nu se poate șterge direct din aplicația de pe dispozitivul mobil, ci doar din varianta de desktop sau varianta de web pe mobil.

  1. Accesează contul tău de Instagram de pe orice browser
  2. Accesează pagina Delete Your Account folosind acest link
  3. Din fereastra care se va deschide, selectează motivul pentru care dorești să îți ștergi contul de Instagram
  4. Introdu parola contului și alege opțiunea Delete.

Cum dezactivezi temporar contul de Instagram

De asemenea, dezactivarea temporară a contului tău de Instagram nu se poate face direct din aplicația mobilă ci doar din versiunea de desktop. Iată ce trebui să faci:

  1. De pe orice browser web accesează contul tău de Insagram
  2. Apasă pe poza ta de profil și selectează ”Settings”
  3. Acum, derulează pagina până jos, unde vei avea opțiunea ” ”Temporarily disable my account” (dezactivează temporar contul)
  4. Și pentru această operație vei avea nevoie să spui care este motivul pentru care vrei să dezactivezi contul. După ce ai selectat motivul, tot ceea ce trebuie să faci este să confirmi prin introducerea parolei.
Cum se șterge un cont de Instagram simplu și rapid
Cum se șterge un cont de Instagram simplu și rapid

Atunci când contul tău este dezactivat temporar, practic este ascuns pentru ceilalți utilizatori, dar vei avea posibilitatea să îl reactivezi oricând dorești acest lucru doar prin simpla logare la cont.

Poți face backup-ul datelor de pe Instagram?

Probabil sunt multe persoane care își pun această întrebare. Da, poți să faci un backup al acestor date, iar procesul este unul simplu. Mai departe poți vedea cum se face acest lucru din aplicația mobilă.

  1. Din secțiunea de profil, accesează meniul aplicației apăsând pe pictograma cu cele trei linii orizontale.
  2. Mai departe, selectează opțiunea ”Settings”
  3. Acum, alege opțiunea ”Security” iar apoi ”Download data”
  4. Introdu adresa de email și apoi apasă ”Request Download”.

În aproximativ 48 de ore, vei primi un link pe email, care te va aduce în varianta web a aplicației, unde va trebui să te loghezi. Important de menționat este că acest link este disponibil pe un termen limitat, așadar dacă nu este folosit în acest timp, va trebui să reiei procesul de la început.