Home » Știri » Facebook anunță măsuri mai dure. Cum riscă să fie sancționați utilizatorii care încalcă regulile

Facebook anunță măsuri mai dure. Cum riscă să fie sancționați utilizatorii care încalcă regulile

Alexandru Cazacu / 19.03.2021, 09:43
Facebook anunță măsuri mai dure. Cum riscă să fie sancționați utilizatorii care încalcă regulile

Facebook anunță măsuri mai dure. Rețeaua de socializare va avea o serie de schimbări în ceea ce privește grupurile de pe platformă, cu sancțiuni mai aspre pentru utilizatorii săi. Cum riscă să fie sancționați cei care încalcă regulile veți afla mai departe.

Facebook anunță măsuri mai dure

Mai exact, rețeaua de socializare va penaliza utilizatorii și grupurile de pe platformă care încalcă ”standardele comunității”. Mai mult de atât, grupurile care încalcă aceste reguli pot fi chiar eliminate definitiv. Schimbările anunțate de Facebook vor fi lansate la nivel mondial în următoarele luni.

Este vorba, mai ales despre grupurile care distribuie dezinformări, informații false despre vaccinuri, cele care încurajează ura sau grupurile care distribuie dezinformări. Potrivit BBC, rețeaua de socializare a aplicat mai multe măsuri în ultima perioadă precum eliminarea mai multor pagini și grupuri care promovau detalii cu privire la teoria conspirației QAnon. Mai mult de atât, în luna februarie, Facebook a anunțat că va elimina postările cu informații false despre vaccinuri, de pe platforma sa.

”Grupurile și membrii care încalcă regulile platformei ar trebui să aibă mai puține drepturi și o acoperire mai redusă, restricțiile devenind mai severe pe măsură ce acumulează mai multe încălcări, până când vor fi eliminați complet. Și, atunci când este necesar, în caz de vătămare gravă, grupurile și persoanele vor fi șterse direct”, se arată într-un comunicat al Facebook.

Măsuri pentru grupuri

Facebook va anunța persoanele care vor să intre într-un grup care încalcă Standardele Comunității, pentru ca în felul acesta ele să poată lua o decizie informată înainte de a se alătura grupului. Totodată, platforma va limita notificările de invitație a acestor grupuri, în așa fel încât va fi mai puțin probabil ca oamenii să se alăture. De asemenea, pentru membrii care fac parte deja din grup, distribuirea conținutului de pe grupul respectiv va fi limitată, astfel încât să fie atașat mai jos în News Feed.

Ce pățesc utilizatorii Facebook care încalcă regulile
Ce pățesc utilizatorii Facebook care încalcă regulile

Mai mult de atât, atunci când acel grup are un număr mare de membri care au încălcat regulile Facebook sau care au făcut parte din alte grupuri eliminate pentru încălcarea acestora, platforma va cere administratorilor și moderatorilor să aprobe temporar toate postările. Asta însemnând că acel conținut are nevoie de revizuirea și aprobarea moderatorului înainte de a fi afișat în grup. În cazul în care un administrator sau un moderator aprobă în mod repetat conținut care încalcă politicile Facebook, tot grupul va fi eliminat, potrivit about.fb.com.

Măsurile Facebook pentru utilizatori

De asemenea, o persoană care a încălcat în mod repetat regulile platformei, nu va mai putea să posteze pentru o anumită perioadă în niciun grup. Totodată, aceasta nu va putea invita alți utilizatori într-un grup și nici nu va mai putea să creeze unul nou. Măsurile luate de companie sunt menite să ajute la încetinirea acoperirii persoanelor care vor să folosească Facebook în scopuri dăunătoare și au la bază restricțiile impuse în ultimul an.

Cu toate că sunt multe lucruri de făcut pentru siguranța grupurilor, Facebook continuă să construiască și să investească pentru siguranța utilizatorilor săi.