Home » Știri » Gabriela Firea le spune oamenilor să stea acasă. Declarații despre traficul din București

Gabriela Firea le spune oamenilor să stea acasă. Declarații despre traficul din București

Redactia Știri / 11.01.2017, 09:51
Gabriela Firea le spune oamenilor să stea acasă. Declarații despre traficul din București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi îndeamnă pe bucureșteni să stea acasă ”până la ora prânzului”, menționând că ”în condiții de iarnă, dar se circulă în Capitală”.

Gabriela Firea a declarat, privind circulația din București, că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele merg, dar ”în condiții de iarnă”.

„În condiţii de iarnă, dar se circulă în Capitală. RATB a scos în circulaţie 770 autobuze, 170 troleibuze, 250 tramvaie. Se acţionează pentru a evita blocajele, deoarece a nins abundent toata noaptea”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Reacțiile la postarea primarului au fost variate. Unii o laudă pentru modul în care se circulă în Capitală, alții reclamă faptul că în cartierele mărginașe zăpada este până la genunchi și că mijloacele de transport în comun circulă cu întârzieri mari, alții îi invită pe oameni să iasă cu lopezile în stradă.

„Am luat-o pe jos de la Rahova până pe Baciului …nu circulă nimic şi zăpadă până la genunchi !!!!!…Tramvaiele şi maşinile RATB una în spate la alta nu puteau circula şi lumea pe mijlocul străzii !!!”, comenează o bucureşteancă. „E coloană de tramvaie”, scrie un bărbat, care adaugă că inclusiv autobuzele circulă „doar până la Coşbuc”.

În zona rond Coşbuc, traficul tramvaielor 32 şi 23 a fost deviat, după ce în cursul nopţii s-a părbuşit o bucată din zidul fostei fabrici de bere, potrivit News.ro.

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Firea a explicat că sunt suficiente mijloace de transport în comun, iar dacă traficul se va aglomera vor fi scoase suplimentar pe traseu maşini. Firea a mai spus că toate Unităţile de Primiri Urgenţe ale celor 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei sunt deschise.

De asemenea, Gabriela Firea i-a îndemnat pe cei care nu trebuie să iasă din casă în mod obligatoriu să stea acasă cel puțin până la ora prânzului.