Home » Știri » Hidroelectrica: sindicaliștii vor picheta joi sediul companiei

Hidroelectrica: sindicaliștii vor picheta joi sediul companiei

George Stanciu / 07.12.2016, 14:25
Hidroelectrica: sindicaliștii vor picheta joi sediul companiei

Aproximativ 150 de angajaţi ai producătorului de energie Hidroelectrica, membri de sindicat de la Hidrosind, vor picheta joi sediul societăţii de stat din Capitală, între orele 12 şi 14, pe fondul blocării negocierilor cu privire la Contractul Colectiv de Muncă 2017.

”Motivul principal al protestului este impasul în care sunt negocierile privind Contractul Colectiv de Muncă pentru anul 2017 şi probabilitatea mare de a declanşa conflictul colectiv de muncă, cu parcurgea paşilor legali pentru declanşarea grevei”, a transmis sindicatul, citat de news.ro.

Sindicatul Hidrosind a pichetat și în trecut sediul Hidroelectrica, cu diverse ocazii: membrii de sindicat au fost nemulțumiți de numirea lui Remus Borza ca administrator judiciar al societăţii, dar și măsurile luate de acesta. De asemenea restructurările făcute la societate sau preţul prea mare plătit pentru apă către Administraţia Naţională Apele Române au fost alte motive pentru care sindicaliștii au ajuns în fața sediului Hidroelectrica.

 

Hidroelectrica estimează că, în primele 10 luni ale anului, a obținut un profit cumulat de 1,3 miliarde lei, înregistrând o creștere de 34% în comparație cu aceeași perioadă din 2015.

În primele zece luni din 2016, Hidroelectrica a produs în total 14,4 TWh, faţă de 13,7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut. Hidroelectricaa fost în insolvență din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, în două faze, deoarece în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară.

Fostul administrator judiciar al companiei, avocatul Remus Borza, a estimat că Hidroelectrica ar putea obţine în acest an un profit record de 1,3 miliarde de lei, faţă de 899,4 milioane lei în 2015.

Producătorul de energie avea 3.327 salariaţi la finalul lunii septembrie, faţă de 5.239 salariaţi la momentul intrării în insolvenţă, acum 4 ani.

După intrarea în insolvenţă, Hidroelectrica a denunţat contractele de vânzare de energie electrică încheiate cu firmele aşa-numiţilor „băieţi deştepţi” din energie.