Home » Știri » Incendiu la Circul Globus: o petiție online cere încetarea exploatării animalelor în circuri

Incendiu la Circul Globus: o petiție online cere încetarea exploatării animalelor în circuri

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 13:33
Incendiu la Circul Globus: o petiție online cere încetarea exploatării animalelor în circuri

În urma incendiului de la o de la Circul Globus, unde 11 animale au murit, o petiție online cere încetarea exploatării animalelor sălbatice în circuri.

O petiție online, care a adunat în căteva ore aproape 7.000 de semnături, vrea ca exploatarea animalelor sălbatice în circuri să fie stopată.

„Circurile care exploatază animale trebuie să dispară! Este nevoie de o legislație clară, care interzice aceste practici pentru todeauna! Avem aproximativ 3890 de tigri rămași în libertate pe tot globul. Specia este grav amenințată de dispariție și totuși le găsim în captivitate peste tot în jurul nostru. Se estimează că doar în SUA trăiesc peste 5000 de tigri în captivitate și din păcate nici țara noastră nu este o excepție”, spune ini’iatorul petiției.

„Am putut vedea tigru ținut ca pet la Arad, tigru ținut în cușcă de interlopi și de grădini zoologice improvizate. Iar azi vine vestea că doi tigri au murit într-un incendiu la Circul Globus”, continuă acesta.

„Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferința animalelor în scopuri de distracție n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni. Abia când vom învăța să tratăm animalele din jurul nostru cu respect vom putea spune că am făcut pași spre o societate civilizată”, a conchis inițiatorul.

Joi dimineață, în jurul orei 05:00, un incendiu puternic a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale în care se aflau cinci lei şi tigri. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă, a spus purtătorul de cuvânt ISUBIF.

Intervenţia pompierilor este îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

“Am solicitat Apa Nova să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi in zona respectivă”, a mai spus Daniel Vasile, reprezentantul ISIBIF.

El a mai precizat că pentru incendiul de la Circul Globus, dispozitivul de intervenţie a fost suplimentat , astfel că la faţa locului au fost 15 autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD.