Home » Știri » Indicele calității aerului în București, joi, 22 aprilie 2021. Zona din Capitală unde se înregistrează cel mai ridicat nivel

Indicele calității aerului în București, joi, 22 aprilie 2021. Zona din Capitală unde se înregistrează cel mai ridicat nivel

Manolică Anca / 22.04.2021, 09:43
Indicele calității aerului în București, joi, 22 aprilie 2021. Zona din Capitală unde se înregistrează cel mai ridicat nivel

Care este indicele calității aerului în București, joi, 22 aprilie 2021. Află cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare și în Ilfov și de unde te poți informa cu privire la nivelul de poluare în Capitală, în timp real. Iată cum arată astăzi Bucureștiul și care sunt zonele cu un nivel ridicat noxe. S-a atins aproape nivelul maxim!

Care este calitatea aerului în București astăzi, 22 aprilie

Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, care înregistrează depășiri constante ale factorilor poluanți –  monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (‎NO2), ozonul (O3), particulele în suspensie (PM10, PM2.5), dioxidul de sulf (SO2), hidrocarburile și plumbul. Sursele de apariție a acestor substanțe sunt diferite, la fel și impactul asupra sănătății umane, ceea ce determină ca poluarea atmosferică să fie un proces greu de combătut.

Cu ajutorul a zece senzori amplasați în mai multe puncte din Capitală, stațiile fac măsurători la intervale fixe, de 15 minute, iar pe baza acestor măsurători se stabilesc mediile orare și se calculează Indicele de Calitate a Aerului. ICA poate avea o valoare cuprinsă între 0 și >100 și, folosind scara de culori, arată de la un grad scăzut de poluare, până la pragurile de alertă. Dacă vrei să vezi care este indicele calității aerului în București la orice zi și din noapte, trebuie să accesezi aerlive.ro, iar acolo regăsești toate informațiile în timp real.

Cum arata calitatea aerului in principalele cartiere din Bucuresti
Cum arata calitatea aerului in principalele cartiere din Bucuresti

Nivelul de poluare în București pe sectoare

Sector 1 – Din păcate, la primele ore ale dimineții, Capitala nu a arătat deloc bine în aproape toate zonele strategice. Nivelul de poluare a fost și este în continuare ridicat. La stația din zona Aerogării, indicele calității aerului în București, joi, 22 aprilie 2021, ora 9.00, indică cel mai mare nivel de poluare din toată Capitala, acesta fiind 95. Următoarea stație cu un nivel ridicat de poluare este Băneasa Nord, indicele fiind 88. Toate stațiile din acest sector înregistrează un nivel ridicat de poluare.

Sector 2 – Cel mai ridicat nivel de poluare din acest sector se înregistrează la stația Baicului, unde indicele este 85. La stația Doamna Ghica, indicele calității aerului este 77, a doilea cel mai ridicat din sector. , ceea ce indică un nivel mediu, în timp ce la stația de la Moșilor, indicele este 44, adică un nivel scăzut. Un nivel scăzut se înregistrează și în Zona Universității, aici indicele fiind 34.

Sector 3 – În acest sector, ce mai mic nivel de poluare se răgăsește în zona Mihai Bravu, indicele fiind 53, și cel mai ridicat în zona Pallady, unde este 85. Și acest sector înregistrează în această dimineață un nivel ridicat de poluare.

Sector 4 – Acest sector se poate lăuda joi, 22 aprilie, ora 9.00, la stația Timpuri noi, cu cel mai scăzut nivel din toată Capitala. Aici indicele este 36.

Sector 5 – Acest sector înregistrează astăzi un nivel mediu de poluare. La stația de la Progresului, indicele calității aerului în București, joi, 22 aprilie 2021, este 69.

Sector 6 – Aici se regăsește a doua zonă cu cel mai ridicat nivel de poluare din toată Capitala. Mai exact, la stația Piața Crângași, valoarea indicelui este 90. Cel mai scăzut nivel din sectorul 6 se înregistrează în zona Iuliu Maniu, unde indicele este 58. În rest, la toate celelalte stații, indicele depășește 70, deci un nivel ridicat de poluare.