Home » Știri » Managerul de la Circul Globus a fost demis de Gabriela Firea

Managerul de la Circul Globus a fost demis de Gabriela Firea

Sebastian Rotaru / 13.01.2017, 13:35
Managerul de la Circul Globus a fost demis de Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că l-a demis pe managerul de la Circul Globus, Victor Coman, în urma incendiului de joi, în care au murit 11 animale.

Managerul de la Circul Globus din Bucureşti, Victor Coman, a fost demis, vineri, de primarul Capitalei, în urma incendiului în care, joi, şi-au pierdut viaţa 11 animale, scrie news.ro.

Coman a declarat, joi, că în grajdurile instituţiei din şoseaua Petricani se aflau adăpostite animalele pensionate ale circului, iar printre cele care au murit în incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina.

În plus, el a afirmat că îngrijitorii au încercat să stingă singuri incendiul şi să scoată animalele de acolo, că în clădire nu erau depozitate furaje şi că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

”În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri şi o cămilă albă la Grădina Zoologică din Braşov şi urmează să le găsim şi celorlalte astfel de locuri”, a declarat el.

Victor Coman a mai spus că nu ştie de ce doi dintre tigri nu au ieşit din cuşcă şi a menţionat că acolo nu se aflau furaje depozitate.

”Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainene”, a mai afirmat el.

”Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a mai spus Coman, fără a preciza ora la care s-a observat declanşarea incendiului.

Întrebat dacă există autorizaţii pentru această clădire, managerul circului a spus că imobilele respective sunt administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement: ”Clădirile sunt preexistente. Vă daţi seama că există autorizaţii. Sunt clădirile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement. Noi doar am reparat acoperişul anul trecut”.

Întrebat, de asemenea, despre faptul că pompierii au reclamat că nu au putut intra în spaţiul în care se aflau animalele doarece acestea erau foarte agitate, iar medicul veterinar a ajuns la faţa locului după aproximativ două ore pentru a tranchiliza animalele, pentru a le muta, managerul de la Circul Globus a spus că el a fost primul anunţat de către îngrijitorii menajeriei, care mai întâi au încercat singuri să scoată animalele de acolo.

”Îngrijitorii au ieşit cu hainele de pe ei. Vă daţi seama… M-au sunat imediat şi au încercat să scoată animalele de acolo. Apoi l-au anunţat pe medicul veterinar. El a fost chemat aici doar pentru situaţia în care era nevoie să tranchilizeze animalele. Nu vreau să îi aduc vreo acuză. Chiar dacă era el aici, nu putea face mai mult. E un mare iubitor de animale. Vă daţi seama, nu putem să lucrăm la circ dacă nu iubim animalele”, a spus Coman.

”Nu am înţeles de ce vechea conducere – nu vreau să dau vina pe nimeni, dar… a cumpărat atât de multe animale. Vreo doi ani, ce-i drept, ele au fost în turneu prin lume, însă când dresorul s-a îmbolnăvit şi a murit, nu a mai avut cine să lucreze cu ele”, a adăugat Coman.

Incendiul la grajdurile în care se aflau animale de la Circul Globus a izbucnit în jurul orei 5.00 şi a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile cu animale de la Circul Globus şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.