Home » Știri » Medicamentele care pot duce la orbire. Semnalul de alarmă lansat de medic

Medicamentele care pot duce la orbire. Semnalul de alarmă lansat de medic

Alexandru Cazacu / 23.02.2021, 17:35
Medicamentele care pot duce la orbire. Semnalul de alarmă lansat de medic

Cunoscutul medic oftalmolog a vorbit despre unele medicamente care pot fi extrem de periculoase pentru vedere. Dr. Monica Pop atrage atenția asupra unor medicamente care pot duce la orbire, dacă nu sunt luate conform instrucțiunilor.

Medicamentele care pot duce la orbire

Potrivit medicului oftalmolog Monica Pop, pentru unele afecțiuni ale ochilor pot să fie de vină unele medicamente pe care le luăm și care au aceste efecte secundare. Deși unele dintre acestea sunt minore, cum ar fi uscarea ochilor, altele pot duce la afecțiuni mai grave, precum pierderea vederii.

Dr. Monica Pop susține că există mai multe feluri de medicamente, care indică pe prospect reacții adverse precum tulburările de vedere. Medicul spune că medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele. Se pare că singurii care le mai recomandă sunt medicii ginecologi, care nu iau în calcul unele riscuri.

”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte.

Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, avertizează prof. dr. Monica Pop, potrivit România TV.

Unele medicamente scad producția de lacrimi

Potrivit medicului, lacrimile sunt absolut necesare pentru ochi, deoarece atunci când clipim, lacrimile curăță suprafața ochiului de impurități, previne apariția infecțiilor și ne ajută să vedem ma clar.

Cu toate acestea, unele medicamente scad producția lacrimilor, iar în acest fel ochii noștri vor fi uscați, ne pot ustura, arde sau pur și simplu ne pot răni. De asemenea, există și medicamente precum corticosteroizii, care pot declanșa boala, deși medicii nu știu de ce se întâmplă acest lucru. Potrivit unora, acest lucru se datorează faptului că schimbă structura ochiului și permit formarea unor fluide sau a altor materiale.

Medicamentele care pot duce la orbire. Semnalul de alarmă lansat de medic
Medicamentele care pot duce la orbire

Sindromul ochilor uscați

Această afecțiune este foarte neplăcută și poate cauza dureri. Una dintre cauzele sindromului ochilor uscați poate fi o problemă cu sistemul natural de umezire a ochilor. Printre cauzele declanșatoare se află și unii factori de mediu, o boală sau medicamentele. Așadar, o vizită la medicul oftalmolog este întotdeauna binevenită.

Din ce în ce mai multe persoane suferă de această boală a ochilor. Arsurile, senzația de nisip în ochi sau mâncărime sunt unele dintre simptomele acestui sindrom. Mai departe, vă prezentăm câteva metode de stimulare a producției de lacrimi.

  • Hidratarea.
  • Se pare că, cea mai consumată substanță psihoactivă, cafeina stimulează secreția de lacrimi la persoanele sănătoase.
  • Un suplimentul zilnic de antioxidant oral ajută de asemenea la îmbunătățirea relativă a simptomelor de ochi uscat.
  • De asemenea, există mai multe produse pe bază de plante și naturale care pot stimula producția de lacrimi.

Pe lângă toate acestea, putem face diverse lucruri care ne protejează ochii și să ajutăm la prevenirea apariției afecțiunilor oculare.