Home » Știri » Ministrul propus al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, avizată favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, avizată favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 13:42
Ministrul propus al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, avizată favorabil în comisiile reunite

Sevil Shhaideh, propusă vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost avizată favorabil miercuri, în comisiile reunite de specialitate.

Sevil Shhaideh, propunerea inițială a coaliției PSD – ALDE, respinsă de președintele Klaus Iohannis, a fost avizată favorabil pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu 28 de voturi ”pentru” şi 11 voturi ”împotrivă”. Ea a spus că au fost făcute modificări la legea descentralizării şi se va continua zona de descentralizare a competenţelor, relatează news.ro.

„Partea de descentralizare, în anul 2016, au fost pregătite de Ministerul Dezvoltării strategiile pe partea de descentralizare cu proiectele pilot. Deci, au fost nişte modificări pe legea descentralizării, unul din elementele de respingere a proiectului de atunci era că nu am făcut proiecte pilot pe descentralizare unor anumite domenii. S-au revizuit aceste elemente şi continuăm zona de descentralizare a competenţelor”, a precizat Sevil Shhaideh.

În ceea ce priveşte regionalizarea, Sevil Shhaideh a spus că ea se va putea realiza numai după revizuirea Constituţiei.

„În anul 2013, proiectul de regionalizare – descentralizare era un proiect compact. Regionalizarea (…) ca să poată să pornească ca şi proiect cu sarcini descrise, cu elemente funcţionale, avea nevoie de un element important, respectiv revizuirea Constituţiei. Din aceste considerente, partea de regionalizare va continua sau se va pune în operă dacă va exista proiectul de revizuire a Constituţiei. Chestiunea legată de funcţiunile pe regiune erau deja pregătite”, a completat ministrul propus la Dezvoltare Regională.

Sevil Shhaideh a conchis că „sub nicio formă” nu există în programul de guvernare comasări de comune.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii. În 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.