Home » Știri » Motivul nebănuit pentru care premierul Cîțu a făcut închisoare în SUA. Greșeala majoră pe care a comis-o în urmă cu 20 de ani

Motivul nebănuit pentru care premierul Cîțu a făcut închisoare în SUA. Greșeala majoră pe care a comis-o în urmă cu 20 de ani

Alexandru Cazacu / 11.08.2021, 16:17
Motivul nebănuit pentru care premierul Cîțu a făcut închisoare în SUA. Greșeala majoră pe care a comis-o în urmă cu 20 de ani

Nu cu mult timp în urmă, premierul României a recunoscut că a făcut o greșeală acum 20 de ani, pentru care a fost sancționat aspru de către autoritățile din Statele Unite. Ba chiar mai mult de atât, se pare că Florin Cîțu ar fi stat și după gratii pentru două zile.

Din ce cauză a făcut închisoare în SUA premierul Florin Cîțu

Într-o conferință de presă de la Palatul Victoria, Florin Cîțu a fost întrebat dacă este adevărat că a stat închis două zile în Statele Unite ale Americii pentru că a condus sub influența drogurilor sau alcoolului. Ei bine, răspunsul premierului a fost unul neașteptat, acesta recunoscând că incidentul s-a petrecut în urmă cu 20 de ani, fiind vorba despre conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

”Da, acum 20 de ani. A fost vorba de conducerea sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani.

Am condus, am plătit foarte scump. A trebuit să-mi vând și mașina și să merg un an pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să te mândrești”, a spus premierul Cîțu, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, Florin Cîțu pune pe seama campaniei interne din PNL apariția unui document care a fost publicat de flux24.ro. Conform documentului respectiv, în 2000, premierul ar fi fost încarcerat două zile în Statele Unite.

Cine este Florin Cîțu, premierul României

Florin Cîțu s-a născut la data de 1 aprilie 1972, în Râmnicu Vâlcea. El este licențiat în studii economice, absolvind în 1996 Grinnell College, Statele Unite, specializarea economie/matematică. De asemenea, premierul Cîțu are și un program doctoral completat, fără disertație, la Iowa State University. În perioada 1997 – 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.

În ceea ce privește activitatea profesională, premierul a fost economist șef al ING. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiții (2003 – 2005) și la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003). De asemenea, potrivit CV-ului oficial, Florin Vasile Cîţu a obținut, în  2003, o diploma de studii de la Center for Financial Studies în Frankfurt, pe tema ”Metode empirice pentru construirea modelelor macroeconomice”.

Motivul nebănuit pentru care premierul Cîțu a făcut închisoare în Statele Unite
Motivul nebănuit pentru care premierul Florin Cîțu a făcut închisoare în SUA. Ce greșeală a făcut

Pe data de 26 februarie 2020, Florin Cîțu a fost desemnat de președintele României drept candidat la funcția de premier al României. Cu toate acestea, în lipsa susținerii din partea PNL, el și-a retras mandatul de premier desemnat pe 12 martie anul trecut. Așadar politicianul a fost reinvestit ca ministru al Finanțelor Publice.

Ei bine, după alegerile parlamentare din 2020, coaliția formată din PNL, alianța USR-PLUS și UDMR l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României. Așadar, în data de 22 decembrie 2020, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu candidat pentru funcția de prim-ministru. Parlamentul României a aprobat pe 23 decembrie anul trecut Guvernul Florin Cîțu, cu 260 de voturi pentru și 186 împotrivă, premierul depunându-și jurământul în fața președintelui Iohannis.