Home » Știri » Nunți 2021. În ce condiții se pot desfășura evenimentele, în contextul pandemiei, în România

Nunți 2021. În ce condiții se pot desfășura evenimentele, în contextul pandemiei, în România

Alexandru Cazacu / 06.04.2021, 14:21
Nunți 2021. În ce condiții se pot desfășura evenimentele, în contextul pandemiei, în România

Organizatorii de evenimente au anunțat în ce condiții se vor putea desfășura nunțile în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. Când se va da startul sezonului de nunți 2021, veți putea afla în continuarea acestui articol.

Nunți 2021. În ce condiții se pot desfășura evenimentele

Cei care organizează nunți au suferit pierderi mari în ultima perioadă, deoarece aproximativ 70% din cuplurile care au vrut să își unească destinele în ultimul an au fost nevoite să anuleze evenimentele, iar ceilalți au făcut ceremonii restrânse, acasă, în familie. Potrivit digi24.ro, industria nunților a funcționat la 5% din capacitate în ultimele 12 luni de zile.

Acum, după ce mai bine de 25 la sută din afacerile cu privire la organizarea de evenimente s-au închis și șapte din zece nunți au fost amânate în 2020, chiar organizatorii acestora propun testarea tuturor participanților la intrarea în restaurant, potrivit Digi24.

Există trei scenarii propuse Guvernului pentru organizare de evenimente, verde galben și roșu, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19. Reprezentanții Asociației Furnizorilor din Industria Nunților propun ca, în scenariul roșu nunțile să se poată desfășura după 15 mai, dacă participanții sunt fie vaccinați, sunt testați sau au fost vindecați de coronavirus.

”Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, susține Alin Caraman, președintele AFIN.

Numărul de participanți la evenimente, stabilit în funcție de spațiul sălilor

Unii organizatori de evenimente propun ca numărul participanților să fie stabilit în funcție de spațiul pus la dispoziție. Aceștia au găsit și unele soluții pentru ca nunțile să se desfășoare cât mai în siguranță posibil.

”Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, susține Adina Dănescu, patron de săli de evenimente.

Pe de altă parte, nu cu mult timp în urmă, premierul Cîțu a anunțat că se discută despre o ”revenire la normalitate” pentru evenimente precum nunți și botezuri, după data de 1 iunie a acestui an.

În ce condiții se pot desfășura nunțile în 2021
În ce condiții se pot desfășura nunțile în 2021

Florin Cîțu, despre ”revenirea la normalitate”

Luni, premierul României a anunțat înființarea unui comitet interministerial care să asigure ”revenirea la normalitate” începând de la 1 iunie. Cu toate acestea, Florin Cîțu este de părere că, deși această revenire nu va fi de 100%, însă va fi un prim pas.

”Avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu e o revenire 100%, dar e primul pas și trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele pentru că toată economia trebuie să fie implicată”, a declarat premierul Cîțu.