Home » Știri » Oamenii predispuși la moarte prematură. Ce îi deosebește de ceilalți

Oamenii predispuși la moarte prematură. Ce îi deosebește de ceilalți

Alexandru Cazacu / 11.02.2021, 12:01
Oamenii predispuși la moarte prematură. Ce îi deosebește de ceilalți

Probabil majoritatea oamenilor se gândesc la momentul inevitabil al morții. Însă, acesta va rămâne un mister pentru toată lumea. Cu toate acestea, unii oameni sunt mai predispuși la o moarte prematură.

Oamenii predispuși la moarte prematură

După cum spuneam, unii dintre noi sunt mai predispuși ca ceilalți la o moarte prematură. Așadar, care sunt aceste persoane și ce le deosebește de ceilalți oameni veți afla în continuarea articolului.

Persoanele cu o dietă bogată în proteine

Potrivit oamenilor de știință americani, persoanele cu o dieta foarte bogată în proteine sunt de două ori mai predispuși la moarte prematură, decât cele care consumă mai mult alimente precum fructele sau legumele.

Bolnavii de epilepsie prezintă un risc mai mare

Oamenii de știință susțin că persoanele bolnave de epilepsie sunt mai predispuse la o moarte prematură. Un grup de cercetători suedezi au făcut un studiu, desfășurat pe parcursul a 41 de ani. Potrivit rezultatelor cercetării, suicidul, accidentele și tulburările de natură psihică se numără printre cauzele a peste 16% dintre decesele survenite în rândul pacienților cu epilepsie.

Cafeaua consumată în exces

Un alt studiu arată că, cei care consumă minim 4 cești de cafea zilnic sunt de asemenea mai predispuși la o moarte prematură. Oamenii de știință americani au făcut cercetarea pe un eșantion de 42.727 de oameni, cu vârste cuprinse între 20 și 87 de ani. Cu toate acestea, această corelație este valabilă doar pentru cei până la vârsta de 55 de ani, deși nu au reuși să explice acest motiv.

Un stil de viață nesănătos

De asemenea un stil de viață nesănătos poate duce la o moarte prematură. Un studiu al oamenilor de știință din Marea Britanie arată că 4 din 5 adulți riscă să aibă unele afecțiuni cardiovasculare din cauza lipsei de mișcare, a unei diete necorespunzătoare sau a lipsei de somn. Aproximativ 78% dintre participanții la studiu aveau inimi mai bătrâne decât în mod normal.

Obezitatea poate duce la o moarte prematură

Și din acest motiv unele persoane sunt mai predispuse la o moarte prematură. Un studiu la nivel global a arătat că după fumat, în Europa obezitatea este cauza principală a morții premature. Studiul a inclus aproximativ 4 milioane de oameni din 32 de ţări.

Ce oameni sunt mai predispuși la o moarte prematură
Ce oameni sunt mai predispuși la o moarte prematură

Persoanele care fumează prezintă un risc de moarte prematură

De asemenea, fumătorii au un risc de moarte prematură cu 64% mai mare decât cei care nu au fumat niciodată. Nenumărate studii pe plan internațional arată că fumatul are numeroase efecte nocive asupra sănătății.

Tensiunea arterială

Persoanele care suferă de această afecțiune sunt mai predispuși la o moarte prematură. Asta din cauză că tensiunea arterială mai mare decât cea normală este principala cauză a unui accident vascular. Unele dintre simptomele acestei boli sunt: vederea încețoșată apărută din senin, o stare de slăbiciune pe o jumătate a corpului inclusiv piciorul, amețeală, stare de confuzie și pierderi de memorie. Această afecțiune poate fi prevenită printr-un stil de viață sănătos.

Cauze ale unei morți premature la care nu te-ai fi gândit

  • Potrivit unor studii, anual mor aproximativ 7.000 de persoane din cauza scrisului indescifrabil al medicilor.
  • Se pare că stângacii mor cu aproximativ 3 ani mai devreme decât dreptacii.
  • Surprinzător, sunt mai multe șanse să mori lovit de o nucă de cocos, decât în urma atacului unui rechin.
  • Ai mai multe șanse să mori alunecând în baie, lovit de un fulger sau înecat în cadă decât în urma unui atac terorist.