Home » Știri » Povestea care face înconjurul lumii: un tată și-a revăzut băiatul, la 24 de ani de când tânărul a fost răpit de traficanți

Povestea care face înconjurul lumii: un tată și-a revăzut băiatul, la 24 de ani de când tânărul a fost răpit de traficanți

Alexandru Cazacu / 14.07.2021, 14:13
Povestea care face înconjurul lumii: un tată și-a revăzut băiatul, la 24 de ani de când tânărul a fost răpit de traficanți

În 1997, pe când avea vârsta de doar 2 anișori, fiul lui Guo Gangtang a fost răpit de traficanți. Copilul se afla în fața casei când a fost răpit de infractori. Cu toate acestea, tatăl băiețelului nu a încetat niciodată să își caute copilul. Întâlnirea emoționantă dintre Guo și fiul său.

Un tată și-a revăzut băiatul, după 24 de ani de când copilul a fost răpit de traficanți

În cei 24 de ani de la dispariția fiului său, Guo Gangtang a străbătut nu mai puțin de 500.000 de kilometri pe motocicletă în căutarea copilului. Ba chiar mai mult de atât, bărbatul a lansat și companii de conștientizare și a devenit membru al organizațiilor care se ocupă cu căutarea persoanelor dispărute în China. Așadar, Guo a ajutat la reuniunea dintre cel puțin șapte părinți și copii acestora.

În căutarea fiului său, Guo și-a cheltuit toate economiile strânse de o viață. Ba chiar au fost și momente în care acesta a fost nevoit să doarmă pe sub poduri sau chiar să cerșească bani pentru a-și găsi copilul. Potrivit, autorităților chineze, poliția a reușit să-i identifice pe răpitori și să îl găsească pe fiul său în urma testelor ADN.

Un tată și-a revăzut băiatul, după 24 de ani de când copilul a fost răpit de traficanți
Un tată și-a revăzut fiul, după 24 de ani de când acesta a fost răpit de traficanți

Momentul emoționant al întâlnirii dintre Guo și fiul său

Așadar, după 24 de ani Guo și soția sa au plâns când și-au putut îmbrățișa fiul din nou. Vizibil afectați după ani lungi de căutări, părinții au răbufnit, copleșiți de emoție.

”Copilul meu, te-ai întors!” a spus mama copilului atunci când l-a văzut.

”Acum că copilul a fost găsit, totul va fi bine de acum înainte. Sunt foarte fericit.”, a declarat Guo reporterilor.

După ce fiul său a fost răpit în 1997, Guo a călătorit în mai mult de 20 de provincii din China, pe motocicletă în căutarea copilului său. În acest proces, și-a rupt oase în accidente de circulație și chiar a întâlnit tâlhari de autostrăzi. Nu mai puțin de zece motociclete au fost, avariate în călătoriile sale.

Cum au acționat răpitorii

Potrivit Ministerului Securității Publice din China, poliția a reușit să îi depisteze pe cei doi suspecți, care au fost urmăriți și arestați ulterior, se arată într-un raport al Global Times. Se pare că aceștia se întâlneau la acea vreme ca să răpească un copil cu intenția de a-l vinde pentru bani.

După ce l-a văzut pe copilul domnului Guo Gangtang jucându-se singur în afara casei sale, femeia suspectă identificată doar cu numele Tang, a luat băiețelul și l-a dus la autogară, unde o aștepta partenerul ei, numit Hu. Cei doi au luat apoi un autocar interurban în provincia vecină Henan și a vândut copilul acolo. Potrivit rapoartelor presei locale, fiul lui Guo a fost găsit încă locuind în acea provincie, potrivit BBC.

Răpirea și traficul de copii a reprezintă o problemă de zeci de ani, în China. În anul 2015, se estima că nu mai puțin de 20.000 de copii erau răpiți în fiecare an. Se pare că mulți dintre aceștia sunt vânduți pentru adopție, atât pe plan intern, cât și peste hotare, potrivit sursei citate.