Home » Știri » Premierul Grindeanu s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, după consultările cu Iohannis

Premierul Grindeanu s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, după consultările cu Iohannis

Sebastian Rotaru / 11.01.2017, 17:56
Premierul Grindeanu s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, după consultările cu Iohannis

Premierul Grindeanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea s-au întâlnit, la Guvern, imediat după ce premierul s-a întors de la întrevederea avută cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Grindeanu şi preşedintele PSD s-au întâlnit la scurtă vreme după încheierea convorbirii pe care Sorin Grindeanu a avut-o cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. La ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Dragnea se află încă la Palatul Victoria, anunță news.ro.

Preşedntele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Grindeanu, că „nu va fi deloc uşor” ca Guvernul să vină cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% şi cu respectarea tuturor angajamentelor, având în vedere măsurile deja luate, însă este treaba Executivului să găsească soluţii.

Klaus Iohannis a afirmat că discuţia cu Sorin Grindeanu şi cu ministrul Finanţelor a fost „aplicată”, fiind analizate primele măsuri luate de Executiv.

„După părerea mea, şi asta am subliniat în cursul întâlnirii, este foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid, care ţine cont de câteva date foarte importante, cum ar fi, de exemplu, să ne încadrăm într-un deficit de sub 3%, să avem o alocare de 2% pentru Apărare şi aşa mai departe. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate”, a spus el.

Întrebat dacă a fost lămurit de premier că toate măsurile anunţate de PSD vor fi puse în aplicare, Iohannis a spus că nu există încă date complete, având în vedere că se lucrează încă la buget.

„Când vom avea bugetul, vom putea şti foarte exact cum s-a lucrat, însă datele cu care au venit premierul şi ministrul Finanţelor sunt date pe care le-am avut şi noi. Evident că am confruntat datele dintr-o parte şi din cealaltă parte”, a spus el.