Home » Știri » Profeția din 1953 care spune că un anumit „Elon” va duce omenirea pe Marte. Ce a prezis un celebru om de știință

Profeția din 1953 care spune că un anumit „Elon” va duce omenirea pe Marte. Ce a prezis un celebru om de știință

Cojocaru Cristian / 26.08.2021, 13:44
Profeția din 1953 care spune că un anumit „Elon” va duce omenirea pe Marte. Ce a prezis un celebru om de știință

Profeția din anul 1953 îl menționează pe un anume Elon care ar urma să ducă omenirea pe Marte. În octombrie, Elon Musk a făcut o mărturie cu privire la călătoriile pe Planeta Roșie.

Profeția care îl menționează pe Elon

Fondatorul și CEO-ul SpaceX, Elon Musk, anunța în luna octombrie că în anul 2024, oamenii vor pune piciorul pe Marte. Miliardarul este de părere că singura modalitate de a salva viitorul omenirii este prin colonizarea spațiului, acesta scriind pe pagina sa de Twitter undeva prin luna aprilie că ”dacă facem viața multiplanetară, poate veni o zi în care unele plante și animale mor pe Pământ, dar sunt încă în viață pe Marte”.

Se pare că destinul lui Elon Musk era deja prevăzut de cineva și nu, nu în stele ci chiar pe hârtie. În anul  1953, a fost publicată o carte care prezicea planurile pentru un „Elon” care ar urma să ducă oamenii pe Marte. În data de 30 decembrie, Musk a citat o replică populară din „Tânărul Frankenstein” pe Twitter: „Destin, destin. Nu pot scăpa de asta”.

În ciuda originii sale fictive, citatul se referă, de fapt, la idei despre predestinare, în care viața fiecărui om este deja predeterminată fie prin designul divin, fie prin genetică.

Citarea acestui lucru pe Twitter a dus la o revelație surprinzătoare. Astfel că un utilizator al platformei Twitter, Toby Li, i-a răspuns: „Vorbind despre destin, știați că în cartea lui Von Braun din 1953 „ Proiectul Marte ”, se făcea referire la o persoană numită Elon care ar aduce oamenii în Marte? Destul de nebuni. ”

Cartea la care se referă este ”Proiectul Marte: O poveste tehnică”, scrisă de Wernher von Braun, un inginer aerospațial și arhitect spațial de origine germană, potrivit Gizmodo.

Ce scrie în cartea lui Von Braun

Von Braun a fost o persoană care a contribuit în dezvoltarea tehnologiei rachetelor din Germania nazistă și, mai târziu, un pionier al tehnologiei spațiale a rachetelor în Statele Unite. Între anii douăzeci și începutul anilor treizeci, a lucrat la programul de dezvoltare a rachetelor Germaniei naziste.

După război, s-a mutat în secret în SUA împreună cu alți 1.600 de oameni de știință, ingineri și tehnicieni germani, ca parte a unui program secret de informații SUA numit Operațiunea Paperclip. Cartea de non-ficțiune a lui Von Braun nu este un eseu standard; folosește o narațiune pentru a explica cititorului obișnuit cum ar putea arăta o călătorie pe Marte în Războiul Rece.

Problema este că explicația utilizatorului Toby Li nu este pe deplin exactă. În cartea sa, Von Braun nu spune că o persoană pe nume Elon ar conduce omenirea pe Marte, ci mai degrabă că numele poziției liderului ar fi „Elon”. Acest lucru a fost clarificat de un alt utilizator Twitter, Pranay Pathole, care a furnizat versiunea în limba engleză a cărții.

Paragraful în cauză spune: „Guvernul marțian a fost condus de zece bărbați, al căror lider a fost ales prin sufragiu universal timp de cinci ani și intitulat„ Elon ”. Două case ale Parlamentului au adoptat legile care urmează să fie administrate de Elon și de cabinetul său „. Într-o actualizare temporară a profilului său de Twitter, Musk s-a proclamat împărat al lui Marte.