Home » Știri » Prognoza meteo 22 mai – 21 iunie 2021. Unde va fi mai cald decât de obicei și unde se strică vremea

Prognoza meteo 22 mai – 21 iunie 2021. Unde va fi mai cald decât de obicei și unde se strică vremea

Alexandru Cazacu / 21.05.2021, 14:17
Prognoza meteo 22 mai – 21 iunie 2021. Unde va fi mai cald decât de obicei și unde se strică vremea

Meteorologii au făcut publică prognoza meteo 22 mai – 21 iunie 2021. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, care sunt regiunile în care va fi mai cald și unde se vor înregistra temperaturi mai scăzute, puteți afla în continuarea articolului.

Prognoza meteo 22 mai – 21 iunie 2021

Potrivit meteorologilor, valorile termice estimate în următoarele patru săptămâni se vor încadra, în mare parte, în media ultimilor ani. Cu toate acestea, în ceea ce privește precipitațiile din acest interval de prognoză, în unele regiuni va ploua mai mult decât de obicei, dar în unele zone, cantități de apă vor fi mai scăzute.

Potrivit estimărilor publicate de meteorologi, prima săptămână a intervalului ne va aduce temperaturi ușor mai crescute decât cele normale pentru această perioadă a anului în unele zone din țară. Mai departe îți vom prezenta prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 24 – 31 mai 2021

În prima săptămâna a intervalului, temperaturile medii vor fi în general peste cele specifice pentru această perioadă din an, în regiunile extracarpatice și local în zonele centrale și la munte. În restul regiunilor din țară, valorile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ceea ce privește precipitațiile, va ploua mai puțin decât de obicei, în special în jumătatea sudică a României, dar și local excedentar în nordul extrem. Pe de altă parte, în restul regiunilor, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Prognoză meteo pentru săptămâna 31 mai – 7 iunie 2021

Ei bine, pentru săptămâna 31 mai-7 iunie, meteorologii estimează că temperaturile medii ale aerului vor avea valori puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice, însă în restul țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii mai și începutul verii. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în nord-estul și centrul țării, dar ușor deficitare în sud-vest. În restul regiunilor regimul pluviometricva fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 22 mai - 21 iunie 2021
Prognoza meteo 22 mai – 21 iunie 2021. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Vremea în săptămâna 7 – 14 iunie

Potrivit meteorologilor, pentru a doua săptămână a lunii iunie, se estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru începutul verii. Cu toate acestea, în sud-vestul țării, este posibil ca valorile termice să fie ușor mai ridicate. Din punct de vedere al precipitațiilor, în regiunile sud-vestice va ploua mai puțin decât de obicei, dar în restul regiunilor, cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de mediile perioadei.

Meteo 14 – 21 iunie

În ultima săptămână a intervalului de prognoză, respectiv în perioada 14 – 21 iunie, specialiștii estimează că temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă din an, în toate regiunile din țară. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru această jumătatea lunii iunie se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni este realizată de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF). Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.