Home » Știri » Raluca Turcan a anunțat mesajul pe care PNL l-a transmis instituțiilor europene

Raluca Turcan a anunțat mesajul pe care PNL l-a transmis instituțiilor europene

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 15:01
Raluca Turcan a anunțat mesajul pe care PNL l-a transmis instituțiilor europene

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că PNL este hotărât să ceară instituțiiloe europene să monitorizeze situația României.

Tot Raluca Turcan a mai spus că instituțiile UE trebuie să mențină ștacheta ridicată în ceea ce privește regulile și principiile pe care țara noastră trebuie să le respecte în calitate de membru UE, spune Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

„Vom solicita instituțiilor europene să urmărească cu atenție situația din România și să țină în continuare o ștachetă ridicată pentru regulile și principiile pe care România trebuie să le respecte ca țară membră a Uniunii Europene”, a spus Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Comisiei de reunificare a PNL.

Raluca Turcan a spus că PNL nu va depune doar o moțiune de cenzură, ci vor solicita și o dezbaterea în regim de urgență a OUG de modificare a Codurilor penale, „pe exemplul legii celor 102 taxe”, și respingerea acesteia. PNL se mai arată solidar și cu acțiunile anunțate de președintele Klaus Iohnnis.

„Observăm că Guvernul României s-a comportat ca un grup infracțional organizat. Au ticluit aceste ordonanțe, au mințit că vor să le emită, au tărăgănat discuțiile astfel încât să poată lovi la ceas de seară, într-un mod netransparent, când puțină lume se mai aștepta. Mai mult decât atât, au dezincriminat prin aceste ordonanțe abuzul guvernamental, cu alte cuvinte au dezincriminat exact acțiunea pe care ei au făcut-o. S-au comportat ca niște infractori în grup și tot ei și-au dat o lege prin care să se salveze. Este un lucru fără precedent, au reușit să facă România de râs în fața întregii Europe, au reușit să revolte o societate întreagă, o societate care speră totuși că în fruntea deciziei din România se află oameni responsabili. (…) Din punctul nostru de vedere, a fost o acțiune cu premeditare. Au pregătit lucrul acesta din campania electorală, au ascuns ceea ce intenționau să facă zile la rând, au mințit opinia publică, după care au dezincriminat exact acest abuz. E o înșiruire de acțiuni care te fac să te gândești la hoți la drumul mare, doar că au fost în ceas de seară”, a afirmat liderul PNL.

Turcan mai precizează că liberalii vor fi alături de protestatari și îi vor susține în continuare pentru a ieși în stradă, dar nu vor să facă din acest demers unul politizat.

„Spiritul civic se manifestă foarte profund în rândurile PNL. În teritoriu, colegii noștri sunt în mijlocul protestelor, sunt de partea dreptății și de partea cetățenilor de bună credință din această țară. Inclusiv la mitingurile care vor urma noi vom merge, așa cum am mai fost și până acum. În calitate de cetățeni ai acestei țări, nu dorim să politizăm niște manifestări de stradă, vrem să fim acolo și vom fi acolo ca oameni îngrijorați și ca oameni care vor un alt fel de viitor pentru România”, a arătat aceasta.