Home » Știri » Reducerea facturii la încălzire. Șase trucuri care vor reduce foarte mult suma plătită lunar

Reducerea facturii la încălzire. Șase trucuri care vor reduce foarte mult suma plătită lunar

Alexandru Cazacu / 09.02.2021, 13:11
Reducerea facturii la încălzire. Șase trucuri care vor reduce foarte mult suma plătită lunar

În sezonul rece toți ne gândim la diferite metode pentru a mai scade puțin din facturile de la întreținere. Acum, în plină iarnă, temperaturile din ce în ce mai scăzute au adus cu ele și o creștere a consumului de resurse pentru căldura din locuințele noastre.

Reducerea facturii la încălzire. Trucuri care vor reduce foarte mult factura la încălzire

După cum spuneam, iarna și-a intrat total în drepturi, iar acest lucru ne face să cautăm diferite metode prin care să scădem sumele de bani pe care le plătim pentru încălzire. Mai departe vă prezentăm câteva trucuri pentru reducerea facturii la încălzire.

Geamurile de termopan

Una dintre aceste soluții pentru reducerea facturii la încălzire este instalarea geamurilor de termopan, care rețin foarte bine căldura din casa ta. Dacă nu ai deja astfel de geamuri, noi te sfătuim să izolezi îmbinările geamurilor cu diferitele garnituri pentru etanșare de pe piață. Asta deoarece, ferestrele din lemn și sticlă simplă pot pierde prin aceste locuri mai bine de 30% din totalul pierderilor din locuința ta.

De asemenea, la aerisirea camerelor va trebui să ții ferestrele larg deschise pentru o perioadă mai scurtă de timp. În caz că nu faci acest lucru, vei pierde mai multă căldură dacă lași geamurile deschise mai mult timp întredeschise.

Reducerea facturi la încălzire: Calorifere nu trebuiesc acoperite

Nu știu dacă știați, însă pentru a nu avea foarte multe pierderi, caloriferele nu trebuie să fie acoperite cu diverse lucruri cum ar fi perdelele sau cu draperiile. Așadar, ai grijă ca acestea să nu fie acoperite, iar în felul acesta locuința ta se va încălzi mai repede.

O altă idee pentru reducerea facturii la încălzire ar fi schimbarea centralei vechi

Mulți dintre noi deținem deja centrale mai vechi pe gaze. Acestea ar trebui schimbate cu unele mai noi și mai performante, cu un tiraj forțat și cameră de ardere etanșă. Aceste centrale au un randament mai bun de până la 90%. Sau puteți schimba centrala termică veche cu una în condensație care poate ajunge chiar la un randament de 96%. Așadar, în felul acesta, veți face o economie mai mare de energie.

Robineți sau termostate de ambianță

Potrivit specialiștilor, după ce temperatura din casă depășește 19 grade Celsius, ficare grad în plus ar putea însemna o creștere ca consumului de gaz natural cu aproximativ 8%. Acest lucru se poate schima cu ajutorul unui termostat care să controleze centrala termică fără să intervii tu. Iar robineții sunt necesari pentru a regla debitul caloriferelor dacă temperatura crește mai mult decât este necesar.

Așa vei putea să reduci factura la încălzire
Așa vei putea să reduci factura la încălzire

Totodată, specialiștii recomandă ca în momentul când părăsiți locuința pentru o perioadă mai lungă de timp să închideți robineții caloriferelor, pentru a nu încălzi fără motiv casa cât nu sunteți prezent. În felul acesta veți face economie, iar factura la încălzire se va micșora.

Aerisirea sistemului de încălzire

În cazul în care se întâmplă să auziți sunete ciudate sau bolborosiri în sistemul de încălzire înseamnă că radiatoare au nevoie să fie aerisite. Asta deoarece apa de pe instalație nu mai circulă corect, iar caloriferele nu se încălzesc cum trebuie.