Rețeta de sharoma de pui de la Jamila Cuisine. Cum poți să prepari chiar la tine acasă shaorma delicioasă și suculentă. În ciuda aparențelor, shaorma de pui făcută în casă este alegerea potrivită pentru o masă de prânz delicioasă. Acest preparat făcut în casă este diferit față de mâncarea tip fast-food pe care o regăsim la orice colț de stradă. Avantajul este că știi ce fel de ingrediente pui și este o variantă mai sănătoasă și mai hrănitoare decât orice alternativă ai putea cumpăra din oraș.
Shaorma de pui este preparatul ideal atunci când știi exact ce adaugi în el. Facută dintr-o lipie rumenită, carne și legume proaspete, shaorma poate potoli foamea imediat. Este foarte iubită la noi în țară și nu numai, iar dacă o prepari în casă ai posibilitatea de a o combina așa cum îți dorești. Shaorma își are originea în Orientul Mijlociu și s-a extins foarte repede în Balcani.
În Turcia poartă numele de doner, dar este același lucru și nu diferă cu nimic de shaorma clasică. Mai jos vă propunem o rețetă delicioasă de shorma de pui care conține condimente pe care le puteți găsi foarte ușor în țara noastră. De asemenea, legumele pot fi si ele adaptate în funcție de ce gusturi aveți sau de ce găsiți prin frigider. Avantajul la această rețetă este că oputeți puteti personaliza după preferințe.
Pentru început se ia un fund de lemn pe care se taie pieptul de pui sub formă de fâșii. Apoi, carnea de pui de pune într-un bol mai mare, iar peste acesta se adaugă puțin ulei, zeama de la o lămâie, pudra de curry, sare (după gust), o linguriță de boia dulce, puțină curcuma, usturoiul pudră și condimentele pentru shaorma pe care le găsiți în supermarketuri.
Toată compoziția se amestecă foarte bine, iar carnea se lasă la marinat pentru cel puțin o oră. Marii bucătari ne recomandă să o lăsăm peste noapte. Apoi, într-o tigaie preincălzită se pune puțin ulei și se adaugă pieptul de pui marinat. Se amestecă ușor și se prăjește carnea la foc mediu pentru aproximativ zece minute sau până când este gata.
Se ia un vas și se adaugă pieptul de pui prăjit. Apoi, începem să asamblăm shaorma în ordinea următoare. Se întinde lipia, apoi se unge cu sosul picant de maioneză, se adaugă carnea de pui, se pun câteva felii de roșie, se pun câțiva castraveciori murați, se adaugă puțină varză, puțină salată și foarte puțină ceapă. În final, lipia se rulează foarte bine cu toate aceste ingrediente, iar în una dintre părți se împachetează cu folie de aluminiu. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!