Home » Știri » Rețete de post cu ciuperci pleurotus – delicii simplu de făcut

Rețete de post cu ciuperci pleurotus – delicii simplu de făcut

Violeta Badea / 13.01.2021, 14:35
Rețete de post cu ciuperci pleurotus – delicii simplu de făcut

Rețete de post cu ciuperci pleurotus – delicii simplu de făcut. Poţi încerca aceste reţete, indiferent dacă ţii post sau nu. Sunt uşor de pregătit şi au un gust delicios. Mai mult decât atât, ciupercile sunt alimente care conțin vitamina D, alături de zeci de alte substanțe active. Vegetarienii le folosesc ca înlocuitor al cărnii. Aşadar, dacă ai poftă de un ingredient alimentar ușor de digerat şi care se prepară rapid, următoarele reţete sunt cele mai potrivite.

Mâncare de ciuperci pleurotus cu ceapă, legume şi sos de roşii

Această mâncare de ciuperci pleurotus cu ceapă, legume şi sos de roşii este excelentă pentru ce care ţin post, pentru vegetarieni şi nu numai. Dacă esti un consumator al cărnii o poţi folosi ca şi garnitură. Ciupercile pleurotus sunt considerate aliment dietetic cu valoare nutriţională şi terapeutică.

Acestea pot fi consumate în toate formele culinare şi reprezintă un ingredient care poate completa şi reechilibra meniurile bogate în grăsimi sau sarace în substanţe proteice. Valoarea nutritivă a ciupercilor este de 250-400 Kcal/100 gr. De asemenea, sunt ieftine şi se găsesc atât la piaţă, cât şi la supermarket. Pleurotus au textură mai groasă și sunt mai cărnoase decât ciupercile clasice de cultură (champignon) așa că sunt ceva maimigăloase la gătit, timpul lor de preparare este ceva mai lung. Dar haideţi să revenim la reţeta noastră!

Ingrediente

400 g de ciuperci pleurotus

o ceapă albă medie

o ceapă roșie medie

două-trei liguri de ulei

sare

piper măcinat

o jumătate de ardei roșu

unul sau doi morcovi

200 ml de suc gros de roșii sau roșii cuburi din conservă

o legătură de pătrunjel verde

boia dulce (paprika)

opțional: un cățel de usturoi

Mod de preparare

Ciupercile pleurotus se spală şi se curăţă de codiţe. Apoi, se scutură și, dacă e necesar, se dau cu o perie moale. Dacă sunt foarte murdare se clătesc rapid sub jetul de apă rece. După aceea, se strecoară de apă și se desface fiecare bucată. În final, se taie sub formă de fâşii.

După ce am terminat cu ciupercile, se ia o tigaie şi se pune pe foc cu puţin ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă la călit, la foc mic, aproximativ două minute. Apoi,  se adaugă ciupercile și se lasă pe foc circa cinci minute până încep să se rumenească. Se aşezonează tigaia cu sare, piper, boia dulce şi se adaugă morcovii feliați și ardeii tăiați în fâșii. Se amestecă timp de cinci minute.

În final, peste amestec se toarnă sucul de roşii şi 100 ml apă. Se lasă tigaia pe foc până ce sosul scade puţin. Apoi, peste tot se presară verdeața tocată și un cățel de usturoi zdrobit. Mâncarea de ciuperci pleurotus cu ceapă, legume şi sos de roşii este gata! Aceasta se poate servi cu mămăligă sau smântână. Poftă bună!

Care este reteta pentru snitelele din pleurotus
Care este reteta pentru snitelele din pleurotus

Şniţelul de pleurotus

Rețete de post cu ciuperci pleurotus. Un alt preparat pe care ni-l recomandă Paula Seling şi îl putem încerca este şniţelul de pleurotus.

Ingrediente

ciupercile pleurotus

sare

piper

boia

ulei

usturoi ras

lapte de migdale

făină

pătrunjel tocat

Mod de preparare

Ciupercile pleurotus se curăţă, se spală şi se zvântă. Apoi, se întind pe o planșetă și se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi ras şi se stropesc cu puțin ulei. Se lasă în frigider la odihnă, într-un bol. După aceea se pregăteşte un amestec de consistența aluatului de clătite format din lapte de migdale, făină, sare, piper, boia, usturoi, pătrunjel mărunțit.

Se înmoaie ciupercile prin făină, prin compoziția de mai sus. Apoi, se așează în tigaia cu ulei bine încins. Imediat se presară peste ele semințe de susan și se prăjesc până devin aurii. Poftă bună!