Home » Știri » Rezultate finale Evaluarea Națională 2021. Află ce note ai luat la Capacitate, după rezolvarea contestațiilor

Rezultate finale Evaluarea Națională 2021. Află ce note ai luat la Capacitate, după rezolvarea contestațiilor

Alexandru Cazacu / 04.07.2021, 09:05
Rezultate finale Evaluarea Națională 2021. Află ce note ai luat la Capacitate, după rezolvarea contestațiilor

Duminică 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educației vor fi afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. Primele rezultate au fost anunțate pe 29 iunie, înainte de depunerea contestațiilor. Află ce note ai luat la Capacitate după rezolvarea contestațiilor.

Rezultate finale Evaluarea Națională 2021

Absolvenții claselor a VIII-a așteaptă cu sufletul la gură rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. După afișarea primelor rezultate, peste 20.000 de contestații au fost depuse, iar cele mai multe dintre acestea au fost depuse la Limba română (peste 11.000).

Se pare că numărul contestațiilor este în creștere față de anul trecut, când s-au depus nu mai puțin de 15.275 de contestații. Acestea fiind spuse, trebuie să menționăm că rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate atât pe site-ul ministerului, cât și în centrele de evaluare. Așadar, notele pe județe vor fi disponibile pe edu.ro, imediat după publicarea lor.

Rezultate la Evaluarea Națională 2021

După primele rezultate dinaintea contestațiilor, procentul mediilor peste 5 la Evaluare Națională 2021 anunțat de Ministerul Educației, a fost de de 76,80%. De asemenea, în prima fază de corectare a lucrărilor, la nivel național 120 de candidați au obținut medii de 10. Totodată, la limba română, au fost obținute 467 medii de 10, iar la matematică, 1.439 de candidați au obținut nota 10.  Notele la Evaluarea Națională reprezintă 50% din media de admitere la liceu.

Este important să menționăm faptul că rezultatele finale la Evaluarea Națională, după rezolvarea contestațiilor, sunt definitive, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota inițială. Așadar, notele nu mai pot fi modificate și reprezintă notele obținute de candidați la proba contestată.

Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021. Află ce note ai luat la Capacitate, după rezolvarea contestațiilor
Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021. Află ce note ai luat la Capacitate, după rezolvarea contestațiilor

Cum poți să afli rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Pentru al doilea an consecutiv, din cauza regulamentului GDPR și a solicitării Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, rezultatele la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate în format anonimizat. Cu toate acestea, elevii care au susținut examenul își vor putea afla notele foarte ușor.

Mai exact, fiecare candidat care a susținut Evaluarea Națională 2021 a primit o foaie care conține codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul. Așadar, fiecare elev își va putea afla rezultatele pe baza codului QR din raport.

Etapa specială a Evaluării Naționale 2021

Potrivit Ministerului Educației, ”absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susține aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute”.

Iată calendarul etapei speciale la Evaluarea Națională 2021:

  • 28 iunie – 2 iulie – Înscrierea la evaluarea națională
  • 5 iulie – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 6 iulie – Matematica – probă scrisă
  • 7 iulie – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 9 iulie -(până la ora 12:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 9 iulie (ora 14:00 – ora 20:00) – Depunerea contestațiilor
  • 10 – 11 iulie – Soluționarea contestațiilor
  • 12 iulie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor (după ora 12.00)