Home » Știri » Românul care a vândut mașini imaginare de aproape 800.000 de euro, în Germania. Cum funcționa de fapt “afacerea” lui

Românul care a vândut mașini imaginare de aproape 800.000 de euro, în Germania. Cum funcționa de fapt “afacerea” lui

Alexandru Cazacu / 04.06.2021, 14:10
Românul care a vândut  mașini imaginare de aproape 800.000 de euro, în Germania. Cum funcționa de fapt “afacerea” lui

Este incredibil cât de departe pot ajunge unii oameni pentru a face bani. Acest lucru este valabil și în cazul unui român. Acesta a vândut în Germania mașini imaginare de aproximativ 800.000 de euro, în doar două luni de zile. Cum a reușit să facă acest lucru, veți afla mai departe.

Românul care a vândut mașini imaginare de aproape 800.000 de euro, în Germania

Se pare că nimic nu este mai profitabil decât să vinzi lucruri care nu există pentru o sume incredibile de bani exorbitantă, după cum a observat și un român care a vândut mașini imaginare în Germania. Acesta a câștigat o sumă impresionantă de bani din afacerea ilegală într-un timp foarte scurt. Cum s-au petrecut lucrurile, puteți afla în rîndurile următoare.

Mai exact, este vorba despre un bărbat de 46 de ani din Oradea. Acesta a fost căutat de autoritățile din Germania pentru o fraudă inițială de nu mai puțin de 516.000 de euro. Potrivit ebihoreanul.ro, luni, Cornel M. a fost arestat provizoriu la Curtea de Apel Oradea în vederea extrădării.

Românul este acuzat că, în toamna lui 2015, și-a deschis un cont în orașul Bremmen, folosindu-se de documente false. Ulterior orădeanul a creat un site-fantomă, prin intermediul căruia susținea că vinde bolizi second hand. Însă, site-ul menționat a funcţionat doar o lună, apoi a dispărut, iar numărul de telefon dat pentru contact a fost închis. În concluzie, Cornel M. le cerea clienților interesați bani în avans pentru mașinile imaginare. Prejudiciul reclamat de persoanele înșelate se ridică la nu mai puțin de 516.000 de euro.

”Afacerea” cu mașini din 2015 a fost doar începutul

Se pare că ”afacerea” din 2015 a fost doar începutul, deoarece în 2016, românul a dezvoltat o escrocherie similară, tot în Germania. Mai exact, el a înfiinţat o firmă-fantomă (SB Import Export GMBH) cu sediul în Rostock, şi un site unde oferea spre vânzare ”autoturisme de mare putere”.

La fel ca și în 2015, persoanelor interesate li se cerea să depună un avans într-un anume cont bancar. Incredibil este faptul că, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, românul ar fi înşelat nu mai puțin de 11 persoane, de la care a încasat cu titlu de avans 278.000 euro. În acest caz, orădeanul este anchetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind acuzat în primăvara anului 2019, atunci când Curtea de Apel Oradea a primit două mandate de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele acestuia.

Românul care a vândut mașini imaginare
Românul care a vândut mașini imaginare

Orădeanul riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare

În documentele transmise la Oradea, prin care solicită extrădarea lui Cornel M., autoritățile germane susțin susțin că: ”Inculpatul nu a avut niciodată intenţia de a vinde vehicule şi nici de a restitui sumele încasate”.

Orădeanul este acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals, infracţiuni pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la zece ani de zile. Pe numele lui Cornel M. a fost emis un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile.

Așadar, este recomandat să fim atenți atunci când facem o comandă sau vrem să cumpărăm ceva în mediul online și ni se cere un avans. În caz contrar, ne putem trezi și fără banii plătiți, dar și fără lucrul pe care vrem să-l achiziționăm.