Home » Știri » Știri sociale » Se întâmplă în România: un oraș întreg a rămas fără apă. Când se remediază situația

Se întâmplă în România: un oraș întreg a rămas fără apă. Când se remediază situația

Redactia Știri / 16.08.2016, 18:14
Se întâmplă în România: un oraș întreg a rămas fără apă. Când se remediază situația

Aproape întreg municipiul Bacău a rămas fără apă potabilă, luni seară. Nu este vorba despre vreun ”Dorel” care a închis accidental alimentarea cu apă, ci despre o avarie la sistem, potrivit autorităților. 

Municipiul Bacău a rămas fără apă după ce conducta principală care alimentează toată zona și care este situată la Valea Uzului s-a spart. Incidentul a avut loc luni seară, pe raza localității Barați, înainte de stația de tratare a apei.

După ce au evaluat problema, reprezentanţii Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) au decis întreruperea furnizării din sursa respectivă, fiind afectaţi aproape toşi consumatorii din oraş.

Din păcate, băcăuanii mai au de așteptat până când problema va fi rezolvată. Autoritățile estimează că alimentarea va fi reluată cel mai devreme miercuri dimineață.

”În momentul de faţă, furnizăm apă potabilă cu restricţii, din puţurile de captare de la Mărgineni şi Gherăieşti, însă, ajunge doar în anumite zone ale oraşului şi acolo intermitent. La blocurile cu patru etaje, de exemplu, apă nu urcă mai sus de etajul I”, a declarat, marţi, pentru News.ro directorul CRAB Bacău, Răzvan Găină.

”Chiar dacă estimăm ca la ora 18.00 să fie rezolvată problema, umplerea conductei şi a întregii reţele este o chestiune de durată. De aceea, sperăm ca, de mâine (n.r. miercuri) seară, toţi consumatorii să aibă din nou apă la robinete”, a mai precizat Răzvan Găină.

Pe lângă cei 180.000 de locuitori ai municipiului Bacău, întreruperea apei afectează şi cele câteva câteva mii de firme şi instituţii publice din oraş.