Home » Știri » Știri externe » Adevărul despre starea de sănătate a lui Putin. 2 semne care îl dau de gol pe liderul rus

Adevărul despre starea de sănătate a lui Putin. 2 semne care îl dau de gol pe liderul rus

Manolică Anca / 02.05.2022, 15:55
Adevărul despre starea de sănătate a lui Putin. 2 semne care îl dau de gol pe liderul rus

La fel de mult cum raționalitatea sa a fost pusă la îndoială din cauza deciziei de a ataca Ucraina, starea fizică a președintelui a fost, de asemenea, subiectul unor discuții aprinse în ultimele săptămâni. Dar ce anumite indică faptul că liderul de la Kremlin ar putea suferi de probleme de sănătate? Iată ce spun numeroase voci.

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a șocat o lume întreagă în urmă cu mai bine de două luni, când a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina. Această evoluție a atras, în mod normal, o atenție uriașă asupra lui și a motivelor sale pentru a decide să atace fostul vecin sovietic al Moscovei.

Astfel, în nenumărate rânduri i-a fost pusă la îndoială raționalitatea, dar și starea fizică de sănătate. Iată ce semne îl dau de gol:

1. Aspectul fizic

În cadrul ultimelor apariții televizate, președintele Putin a apărut vizibil mai umflat în jurul feței și al gâtului. The Telegraph a sugerat că acest lucru s-ar putea datora faptului că „ar putea fi supus unui tratament cu steroizi”.

Potrivit express.co.uk, anterior, în noiembrie 2020, Kremlinul a fost nevoit să editeze imagini cu președintele în vârstă de 69 de ani atunci când acesta a avut o criză de tuse severă la televiziunea de stat.

Politico a citat-o pe Fiona Hill, unul dintre cei mai respectați experți americani în Rusia, care a declarat:

„Putin nu arată prea bine, a fost mai degrabă umflat la față. Știm că s-a plâns că are probleme cu spatele. Chiar dacă nu este ceva mai grav de atât, ar putea fi vorba de faptul că ia doze mari de steroizi sau ar putea fi vorba de altceva. Se pare că există o urgență pentru acest lucru care poate fi determinată și de factori personali”, a spus doamna Hill, care a făcut parte atât din administrațiile republicane, cât și din cele democrate.

Totodată, o sursă anonimă din cadrul serviciilor secrete americane a afirmat pentru Daily Star că „fața umflată” a președintelui Putin s-ar putea datora medicamentelor de chimioterapie.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Putin
Adevărul despre starea de sănătate a lui Putin

2. Masa de ședință bizar de lungă

În timpul vizitelor de stat recente ale liderilor străini, președintele Putin a fost fotografiat stând în fața oaspeților săi la o masă extrem de lungă. Atunci când președintele francez Emmanuel Macron a vizitat Moscova, cu puțin timp înainte de anunțarea invaziei, cei doi au stat la o distanță de aproape patru metru unul de celălalt.

Kremlinul a susținut atunci că refuzul președintelui Macron de a face un test Covid l-a forțat pe Putin să stea la o distanță atât de mare. Cu toate acestea, se cunoaște public faptul că acesta s-a întâlnit cu persoane de rang înalt din propriul guvern în același mod.

Luna trecută, un amiral de rang înalt al Marinei Regale a sugerat că mesele lungi ar putea fi un semn de sănătate precară.

Răspuns misterios dat de Serghei Lavrov despre sănătatea liderului rus

Ministrul de Externe rus, om ce face parte din lanţul de putere de la Moscova și un personaj foarte apropiat de Putin, a fost întrebat și el despre starea de sănătate a liderului. Răspunsul acestuia a fost cât se poate de enigmatic, fără să ofere practic nicio informaţie concretă: „Sănătatea lui Putin? Întrebaţi liderii care îl întâlnesc”, le-a spus reporterilor de la postul italian Rete 4.