Home » Știri » Știri externe » Cât costă să cumperi rezidență sau o altă cetățenie. Prețurile diferă în funcție de țara dorită. Unde este cel mai ieftin să te muți

Cât costă să cumperi rezidență sau o altă cetățenie. Prețurile diferă în funcție de țara dorită. Unde este cel mai ieftin să te muți

Cojocaru Cristian / 14.02.2022, 16:00
Cât costă să cumperi rezidență sau o altă cetățenie. Prețurile diferă în funcție de țara dorită. Unde este cel mai ieftin să te muți

Dacă anterior oamenii bogați își cheltuiau averile pentru a cumpăra obiecte de lux, în prezent, aceștia utilizează banii pentru a achiziționa o rezidență sau cetățenie. Potrivit unui sondaj, 89% dintre britanici au afirmat că și-ar dori să dețină un al doilea pașaport, în timp ce 34% au declarat că sunt interesați de cetățenie dublă, conform Second Citizenship Survey 2017 al CS Global Partner. Află cât te costă să cumperi o altă cetățenie.

Cât costă o cetățenie într-o altă țară

Peste 80% dintre respondenți au afirmat că sunt deschiși în a investi sau a dona 5% din veniturile anuale pentru cea de-a doua cetățenie. Cu toate acestea, există posibilitatea de a achiziționa cetățeniei, potrivit programelor unor anumite țări. Astfel, banii investiți în mod normal în altceva, acum și-ar putea cumpăra cel de-al doilea pașaport și pot obține statut special care vine la pachet cu cetățenia dublă. Iată care sunt țările dispuse să ofere aceste benficii în schimbul unor anumite sume de bani.

Thailanda

Oficialii thailandezi au decis să ofere rezidență de elită tuturor străinilor bogați, permițându-le astfel să locuiască în Thailanda pentru suma de 3.000 de dolari anual. Aceasta este de 7 tipuri, iar cea mai scumpă costă 60.000 de dolari pentru o perioadă de 20 de ani de rezidențiat. Cel mai popular pachet este Elite Easy Acces care reprezintă viza pentru o perioadă de 5 ani și o plată unică de 15.253 de dolari.

Dominica

Această destinație este una dintre preferatele tuturor, având în vedere că nu necesită vizită de acces. În cazul celor care doresc o cetățenie în Dominica, aceasta poate fi realizată cu ajutorul unei donații în valoare de 100.000 de dolari de persoană, sau de 200.000 de dolari în cazul unei familie cu patru membri. Banii sunt donați Fondului Național de Trasnformare sau printr-o investiție în real estate de 200.000 de dolari.

Republica Moldova

Vecinii noștri cer în schimbul unei cetățenii suma de 100.000 de euro. Acești bani reprezintă contribuția către Fondul Public de Investiții. Pe lângă acești bani, cei interesați vor trebui să plătească alți 35.000 de euro taxe pentru agențiile care oferă acest serviciu, 5.000 de euro taxe guvernamentale, 6.000 de euro taxe pentru verificarea antecedentelor și 300 de euro costul unui pașaport biometric.

cât costă cetățenie
Daca doresti rezidenta in Grecia, te va costa 250.000 de euro

Grecia

În cazul elenilor, aceștia oferă rezidență în schimbul a 250.000 de euro, bani care trebuie investiți în proprietăți din Grecia.

S.U.A

Cei care doresc să obțină rezidență în State vor trebui în primă instanță să își procure cartea verde. La doi ani după ce au obținut rezidența condiționată, atât investitorii cât și familiile acestora sunt eligibili pentru obținerea rezidenței permanente. Aceștia pot investi 500.000 de dolari într-o zonă rurală sau o zonă unde rata șomajului este crescută, astfel că sunt obligați să creeze 10 locuri de muncă cu program întreg, sau pot investi direct 1 milion de dolari într-o întreprindere americană. Aceste fonduri trebuie să rămână investite până când vor obține rezidența permanentă, ceea ce durează aproximativ 4 ani.

Canada

Cei care doresc să obțină rezidență permanentă în Canada vor trebui să îndeplinească mai multe condiții: Dintre acesta, trebui esă demonstreze că au experiență în domeniul afacerilor, că dispun de o avere de minim 1,6 milioane de dolari și totodată aplicanții vor trece peste evaluările medicale și de securitate. Pentru a putea aplica pentru rezidență, doritorii vor trebui să investească suma de 800.000 de dolari pentru o perioadă de 5 ani.

Cipru

Anterior, Cipru era cap de listă atunci când venea vorba despre prețul obținerii unei cetățenii, la nivel mondial. În prezent, se află pe locul trei, iar dintre opțiunile ofertate fac parte: investițiile în imobiliare de cel puțin 2 milioane de euro sau investiția aceleiași sume în afaceri care operează în Cipru. Totodată, poți obține rezidență dacă ești dispus să plătești cel puțin 300.000 de euro pentru o proprietate și totodată să deții un depozit bancar de 30.000 de euro, sumă care rămâne blocată timp de trei ani. La toate acestea se adaugă un venit anual de minim 30.000 de euro, obținut peste hotare.

Marea Britanie

Marea Britanie se poate lăuda că dispune, de asemenea, de un program de obținere a cetățeniei duble. Cel mai popular implică investiția a 2 milioane de lire sterline în economia englezească. Totodată, aplicanții trebuie să aibă peste 18 ani și să fie din afara Spațiului Economic European sau Elveția. Viza permite șederea pe teritoriul Marii Britanii timp de trei ani, iar aceasta poate fi extinsă alți doi ani. Toți cei care vor să aplice pentru cetățenie trebuie să fi locuit minim 6 ani în Marea Britanie.