Home » Știri » Știri externe » Leandro Lo, unul din cei mai mari campioni de Jiu Jitsu din toate timpurile, ucis într-un club de noapte. De la ce a pornit conflictul

Leandro Lo, unul din cei mai mari campioni de Jiu Jitsu din toate timpurile, ucis într-un club de noapte. De la ce a pornit conflictul

Manolică Anca / 09.08.2022, 17:55
Leandro Lo, unul din cei mai mari campioni de Jiu Jitsu din toate timpurile, ucis într-un club de noapte. De la ce a pornit conflictul

Leandro Lo, unul dintre cei mai buni luptători de Jiu Jitsu din lume și de opt ori campion mondial, a fost împușcat mortal în cap într-un club din São Paulo în dimineața zilei de duminică, 7 august, au anunțat autoritățile, șocând comunitatea sportivă și atrăgând manifestări de doliu din întreaga țară. Iată cum s-a întâmplat totul.

Leandro Lo, ucis într-un club de noapte

Leandro Lo, o legendă în Jiu Jitsu brazilian, cu opt medalii de aur la ultimele zece Campionate Mondiale, a fost împușcat mortal într-un club de noapte din São Paulo, după ce a avut loc o altercație. Un ofițer de poliție aflat în afara serviciului despre care se crede că ar fi implicat s-a predat autorităților, potrivit The Washington Post, cu toate că poliția a refuzat să ofere multe detalii suplimentare luni dimineață.

Presa braziliană, citându-l pe avocatul lui Lo, a relatat că a avut loc o altercație la elegantul Clube Sírio. Un bărbat s-a apropiat de cercul de prieteni al lui Lo, a declarat avocatul Ivã Siqueira Junior pentru Folha de São Paulo, și a încercat să provoace grupul. El a luat o sticlă de la masa lor și nu a vrut să o returneze. Avocatul a spus că Lo l-a pus la pământ pe bărbat. Sigueira Junior a mai declarat că Lo l-a trântit pe bărbat la pământ.

„Lo a fost unul dintre cei mai mari atleți pe care sportul nostru i-a produs vreodată. Influența globală a lui Lo, pasiunea și dedicarea lui Lo pentru Jiu-Jitsu vor fi pentru totdeauna amintite și onorate pentru marele campion și persoana care a fost.”, a declarat într-un comunicat Federația Internațională de Jiu-Jitsu brazilian.

Leandro Lo, ucis într-un club de noapte
Leandro Lo, ucis într-un club de noapte

A fost împușcat de la mică distanță

Potrivit unui martor care a vorbit pentru programul național de televiziune brazilian „Fantástico”, bărbatul a făcut apoi „patru pași înapoi”a scos un pistol de la brâu și l-a împușcat pe Lo de la mică distanță.

Poliția a emis un mandat de arestare pentru ofițerul de poliție militară Henrique Otávio Oliveira Velozo în legătură cu împușcăturile fatale, iar acesta s-a predat duminică după-amiază. În afara incintei, fanii și susținătorii lui Lo au strigat „Killer!” și „Vagabond!” când ofițerul a sosit duminică.

Leandro Lo avea în palmares un titlu de campion continental la wrestling, 8 titluri la Campionatele Mondiale de jiu-jitsu brazilian, 5 medalii de aur la Cupa Mondială, 8 titluri la Campionatele Pan Americane, dar și două medalii de aur la Campionatele Europene, acolo unde Brazilia poate participa la această ramură sportivă.

Lo, 33 de ani, a dominat arta marțială în ultimul deceniu și fusese programat să concureze într-un alt turneu zilele acestea, la Austin Texas.

Moartea sa a servit ca un alt memento sumbru al valului de violență cu arme care continuă să stăpânească cea mai mare țară din America Latină și ucide zeci de mii de oameni în fiecare an.