Home » Știri » Știri externe » Motivul pentru care Angelina Jolie și-a făcut cont pe Instagram. A surprins pe toată lumea cu această postare

Motivul pentru care Angelina Jolie și-a făcut cont pe Instagram. A surprins pe toată lumea cu această postare

Cojocaru Cristian / 24.08.2021, 10:14
Motivul pentru care Angelina Jolie și-a făcut cont pe Instagram. A surprins pe toată lumea cu această postare

Una dintre cele mai celebre actrițe din lume, Angelina Jolie și-a deschis recent cont de Instagram. Vedeta nu a făcut acest lucru pentru că este la modă, cauza fiind alta.

De ce și-a deschis Angelina Jolie cont de Instagram

Angelina Jolie nu a fost niciodată dornică să dețină un cont pe rețelele de socializare, chiar dacă este un trend printre vedetele hollywoodiene și nu numai. Cunoscuta actriță s-a alăturat vineri uriașei rețele de socializare având un scop nobil. Aceasta a dorit să vorbească utilizatorilor despre situația din Afganistan dar și despre faptul că femeile și copiii din acea țară sunt în mare pericol din cauza talibanilor care au preluat controlul Kabulului.

Angelina Jolie a afirmat că ”îi este rușine” de modul în care SUA a decis retragerea trupelor din Afganistan. Prima postare a actriței reprezintă scrisoarea unei adolscente afgane, în care apare scris faptul că drepturile și libertățile acestora încep să fie pierdute, după cum arată CNN.

„În acest moment, oamenii din Afganistan își pierd capacitatea de a comunica pe rețelele sociale și de a se exprima liber. Așa că am venit pe Instagram pentru a împărtăși poveștile și vocile celor din întreaga lume care luptă pentru drepturile de bază ale omului”, a scris Angelina Jolie în prima ei postare pe Instagram.

Alăturată postării se află și scrisoarea redactată de tânără, precum și o poză cu mai multe femei îmbrăcate în vestimentația tradițională burqa, vestimentație care este cea mai restrictivă și acoperă cea mai mare parte a corpului.

„Înainte de intrarea talibanilor în oraș (Kabul), cu toții aveam drepturi și ne li puteam apăra în mod liber. Odată cu preluarea puterii de către talibani, ne temem cu toții de ei și de ce ne-ar putea face și credem că toate visurile noastre au dispărut”, scrie tânăra în scrisoare.

Două decenii de libertate

Frumoasa acriță reprezintă și trimisul special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați și a afirmat că a vizita Afganistanul chiar cu două săptămâni înainte de atacurile din 11 septembrie 2001 și a putut vedea refugiați afgani care fugeau de teama talibanilor.

„Asta a fost acum douăzeci de ani. Este dezgustător să vezi cum afganii fug din nou din cauza sentimentului de teamă și incertitudine care le-a cuprins țara. Să cheltui atât de mult timp și bani, să verși atât de mult sânge și să pierzi vieți doar pentru a ajunge la un astfel de rezultat este un eșec aproape imposibil de înțeles”, a punctat Angelina Jolie.

Prioritatea majoră a talibanilor reprezintă impunerea legii Sharia. Din cauza ocupației talibanilor, femeile își fac tot mai multe griji cu privire la drepturile lor pe care le-au câștigat în urmă cu două decenii. Deși liderii talibanilor au spus că vor respecta drepturile femeilor, potrivit cărora acestea ar putea studia și munci, realitatea este total opusă.

Aceste libertăți sunt strecurate prin noua politică a noului ”Emirat Islamic al Afganistanului” și anulate acolo unde noii lideri nu sunt de acord cu ele. Revenirea talibanilor seamănă teamă printre femeile afgane, sperând ca vechiul regim plin de restricții și extrem de sever să nu revină, odată cu noul regim.