Home » Știri » Știri externe » Orașul din Italia care a fost declarat, în 2022, cel mai mizerabil din lume. Ce se arată în urma unui sondaj

Orașul din Italia care a fost declarat, în 2022, cel mai mizerabil din lume. Ce se arată în urma unui sondaj

Manolică Anca / 22.07.2022, 15:58
Orașul din Italia care a fost declarat, în 2022, cel mai mizerabil din lume. Ce se arată în urma unui sondaj

Douăzeci și șapte de mii de persoane din întreaga lume au răspuns la sondajul realizat de celebra revistă de călătorii. Verdictul Time Out: Roma este orașul din Italia care a fost declarat, în 2022, cel mai mizerabil din lume. Care sunt următoarele în topul revistei de origine britanică, o referință importantă pentru călătorii din SUA și Marea Britanie.

Un record dezastruos: Roma este cea mai murdară capitală

Un sondaj recent, realizat de revista Time Out pe un eșantion de 27.000 de persoane, arată un capitala Italiei ca fiind cel mai mizerabil din lume, scriu britanicii de la The Independent. Potrivit sursei citate, oamenii care au luat parte la cercetare susțin că Roma este orașul care le întrece pe toate la capitolul gunoaie pe străzi, aceasta fiind urmată de orașul american New York și apoi de Glasgow, din Marea Britanie.

„Instituțiile noastre nu își dau seama cât de mult ne afectează reputația când o fotografie este postată pe rețelele de socializare, de pe străzile Romei cu pubele abandonate sau porci mistreți (..)

Nu numai că multe rezervări de camere sunat anulate, dar fluxul de noi rezervări încetinește zi de zi”, a transmis vicepreședintele asociației din sectorul hotelier Federalberghi, Roberto Necci, pentru publicația Il Messaggero .

Pe primele trei locuri ale acestui clasament negativ, imediat după Roma, se află Bangkok și New York. Acestea sunt urmate de apoi de Glasgow, din Marea Britanie.

Roma, orașul din Italia care a fost declarat, în 2022, cel mai mizerabil din lume
Roma, orașul din Italia care a fost declarat, în 2022, cel mai mizerabil din lume

Primarul Romei promisese de anul trecut că va curăța orașul

După ce a venit cu promisiuni de a curăța rapid capitala în timpul campaniei sale de anul trecut, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a fost aspru criticat pentru că „a aruncat orașul la gunoi”, iar unii politicieni au solicitat chiar și intervenția armatei pentru a scăpa de toate deșeurile adunate.

„Această urgență necesită un salt imediat în calitatea răspunsului, afectează sănătatea și demnitatea comunităților noastre, care sunt supuse acestei situații dramatice. Ar trebui puse în aplicare măsuri extraordinare, inclusiv intervenția armatei, pentru a restabili normalitatea în acest oraș slăbit”, a spus Amedeo Chiaccheri, primarul Municipiului VIII din Roma.

Edilul a declarat luni, 18 iulie 2022, că rezidenții se pot aștepta să vadă îmbunătățiri chiar de săptămâna care vine, însă a subliniat că ar putea dura chiar și doi ani până când orașul își va reveni complet în ceea ce privește curățenia pe toate arterele sale.

Roma, capitala Italiei, este vizitată anual de până la 10 milioane de turiști, fiind al doilea în topul celor mai vizitate orașe din UE, după Paris. Însă, această pată negativă a dus la o scădere considerabilă a numărului de turiști interesați să viziteze superbul oraș. Potrivit reprezentanților Federalberghi, rezervările la hotelurile din Roma au suferit o scădere între 20 și 30 de procente din cauza mizeriei din oraș.