Home » Știri » Știri externe » Secretul nebănuit al lui Putin. Unde și-ar fi mutat familia, în plin război Rusia-Ucraina

Secretul nebănuit al lui Putin. Unde și-ar fi mutat familia, în plin război Rusia-Ucraina

Cojocaru Cristian / 02.03.2022, 12:15
Secretul nebănuit al lui Putin. Unde și-ar fi mutat familia, în plin război Rusia-Ucraina

În urma conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei lansat de către Vladimir Putin și a sancțiunilor pe care organizațiile din întreaga lume le-a impus asupra Rusiei, liderul de la Kremlin și-a mutat familia pentru a o proteja. Află ce secret deține acesta și unde se află buncărul său de lux.

Vladimir Putin și-a mutat familia la adăpost

Vladimir Putin și-a ascuns în ultimele zile membrii familiei sale într-un „oraș subteran” din Siberia, potrivit unui profesor rus. Buncărul de lux de înaltă tehnologie este situat în Munții Altai și a fost proiectat pentru protecție în caz de război nuclear, a declarat politologul Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani.

Afirmația vine în timp ce Rusia lovește Kievul și Harkov cu rachete mortale, ceea ce duce la acuzații că Putin comite crime de război lovind civili nevinovați cu „bombe cu vid”. Academicianul a susținut anterior că Putin are probleme medicale ascunse publicului rus și a mai susținut că omul puternic și ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, au luat parte la ritualuri bizare secrete șamanice.

„În weekend, familia președintelui Putin a fost evacuată într-un buncăr special pregătit în caz de război nuclear. Acest buncăr este situat în Republica Altai. De fapt, nu este un buncăr, ci un întreg oraș subteran, dotat cu cele mai noi științe și tehnologii”, a spus profesorul.

El nu i-a identificat pe membrii familiei lui Putin, dar anterior a pretins-o pe gimnasta ritmică Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, câștigătoarea aurului Olimpic, drept soția sa secretă. Solovey, care susține că are contacte din interior în Kremlin, se crede că se referă la un adăpost în munte pe o suprafață întinsă construită aparent de gigantul energetic Gazprom cu aproximativ un deceniu în urmă în districtul Ongudaysky din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan.

Observatorii au văzut mai multe puncte de ventilație în terenurile din jurul ascunzătoarei de munte și o linie de înaltă tensiune conectată la o substație ultramodernă de 110 kilovolti, suficientă pentru a alimenta un oraș mic. În timpul construcției, s-au raportat că s-au aflat uriașe excavatoare germane de tuneluri la fața locului.

Unii din Moscova îl resping pe Solovey drept un teoretician al conspirației sau un mincinos, dar el a fost reținut săptămâna trecută pentru un interogatoriu de șapte ore, aparent legat de un site Telegram pe care îl conduce, care a făcut mai multe acuzații despre starea medicală și psihică a lui Putin.

mutat familia
Vladimir Putin si-a ascuns familia in buncarul sau din Siberia

Problemele de sănătate de care ar suferi Putin

Fost profesor la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) a fost ulterior eliberat, dar cazul nu este închis. Casa lui a fost percheziționată și au fost confiscate mai multe obiecte electronice. Una dintre afirmațiile sale cele mai uimitoare a fost că Șoigu a aranjat ca Putin să participe la un ritual șamanic în Siberia, care a implicat sacrificiul unui lup negru într-un ritual pentru a îmbunătăți sănătatea președintelui. Șoigu deține în prezent controlul operațiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Interogat cu privire la afirmațiile sale conform cărora Putin ar fi avut o boală gravă, negată ferm de Kremlin, Solovey a spus că nu folosește expresia de „bolnav terminal” și nu a utilizat-o vreodată, ci este vorba despre un eufemism: circumstanțel personale cu forță convingătoare.  El a sugerat în trecut că Putin suferea de boala Parkinson în stadiu incipient și că are o boală secretă care îi pune viața în pericol, dar nu a adus dovezi pentru afirmațiile sale.

Putin are două fiice adulte, Dr. Maria Vorontsova, 36 de ani, genetician, și Katerina, 35 de ani, o dansatoare devenită matematiciană. De asemenea, se spune că are o fiică, Luiza Rozova, o moștenitoare de 18 ani, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogikh, dintr-o relație anterioară cu o menajeră devenită multimilionară Svetlana Krivonogikh, în vârstă de 45 de ani, acum coproprietar al unei imporante bănci ruse.