Home » Știri » Știri externe » Taxiuri zburătoare în Spania. În ce an ar putea fi introduse noile mijloace de transport

Taxiuri zburătoare în Spania. În ce an ar putea fi introduse noile mijloace de transport

Manolică Anca / 06.11.2020, 15:47
Taxiuri zburătoare în Spania. În ce an ar putea fi introduse noile mijloace de transport

În anii ce urmează, Spania vrea să treacă la un alt nivel, în ceea ce privește mijloacele de transport. Astfel, din 2022 ar putea începe testarea unor taxiuri zburătoare în anumite regiuni din Spania.

Taxiuri zburătoare în Spania. În 2022 ar urma să înceapă testările

Turiștii care vor vizita Barcelona și Santiago de Compostela, peste doi ani, ar putea să beneficieze de cea mai nouă modalitate de a vedea orașul în ansamblu, informează The Guardian.

Autoritatea aeronautică din Spania, Enaire, a făcut un anunț, conform căruia, plănuiește începerea testării unor taxiuri zburătoare în cele două orașe, începând cu anul 2022.

„Trebuie să îmbunătățim mobilitatea urbană într-o nouă dimensiune: spațiul aerian. Această inițiativă trebuie desfășurată cu eficiență și sustenabilitate maximă”, a declarat Angel Luis Arias, directorul general Arias, în timpul unei conferințe online.

Taxiuri zburătoare ar putea fi în Spania din 2022
Taxiuri zburătoare ar putea fi în Spania din 2022

Acesta a mai spus că Enaire are în lucru mai multe proiecte europene care necesită utilizarea taxiurilor și a altor vehicule zburătoare pentru a facilita deplasarea oamenilor în zona centrală și semi-centrală a orașelor, dar și folosirea acestora pentru a facilita livrarea de bunuri.

„Enaire, în calitate de companie publică a ministerului Transporturilor, este dispusă să facă tot ce ține de ea pentru a atrage și a sprijini companiile din sectorul privat sau alte organizații care sunt interesate să ajute Spania să se poziționeze în prima linie a dezvoltării acestui nou sector”, a spus Arias.

Ar putea transporta cel mult 150 de kg

Compania Enaire participă, în prezent, la două proiecte care aparțin de Horizon 2020. Acesta este cel mai mare program de cercetare și inovație al Uniunii Europene. Unul dintre ele este condus de Organizația Europeană pentru Siguranță în Transporturi Aeriene, iar celălalt de compania de tehnologie Everis.

Planul ar fi ca ambele proiecte să testeze aceste taxiuri aeriene în Europa, în anul 2022, iar compania Enaire va fi cea care va administra zborurile acestora în Barcelona și Santiago de Compostela.

În ultimii ani, au mai existat astfel de drone care au transportat pasageri. Responsabile de această reușită sunt compania Chineză Ehang și cea germană Volocopter.

În iulie 2019, compania spaniolă Tecnalia a dezvăluit un prototip al unui astfel de taxi aerian, care poate transporta un singur pasager. Construit să transporte cel mult 150 de kilograme, acesta ar putea zbura la o înălțime cuprinsă între 100 și 300 de metri și ar putea parcurge 15 kilometri în 15 minute.

Drona de persoane în testată Dubai