Home » Știri » Știri economice » Câți bani câștigă, de fapt, angajații sucursalelor Unicredit Țiriac Bank

Câți bani câștigă, de fapt, angajații sucursalelor Unicredit Țiriac Bank

Ileana Mladinoiu / 05.09.2021, 11:20
Câți bani câștigă, de fapt, angajații sucursalelor Unicredit Țiriac Bank

În 1990, omul de afaceri Ion Țiriac, împreună cu partenerii săi, a avut inițiativa de a da naștere unei prime bănci cu capital privat din Romania.

Câți bani câștigă angajații Unicredit Țiriac Bank

Singura dorință, scriu cei de la creeaza.com, era: „de a contribui la succesul tranziției la economia de piață. Curajul, viziunea și încrederea deplină în succes a inițiatorilor au impus Banca Tiriac pe scena financiar-bancară din România”.

Mai târziu, prin 2003-2005 Banca Țiriac a continuat să își consolideze poziția câștigată de participant major la funcționarea și dezvoltarea sistemului bancar din România.

Aceasta a fuzionat cu HVB Bank România. În momentul fuziunii din anul 2005, Banca Ion Țiriac deținea o rețea de 60 de unități, active totale de 706 milioane euro (la 31 martie 2005) și o cotă de piață de 2,9%, fiind poziționată pe locul 11 în sistemul bancar din România.

În același timp, HVB Bank Romania se afla pe locul 7 în topul băncilor de pe piața locală, cu total active în valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro cu 320 de angajați în 12 sucursale și cu aproape 32.000 de clienți.

Peste 3 ani, respectiv în 2008, UniCredit Țiriac Bank a preluat sucursala din România a Banca di Roma, deținută de grupul bancar Capitalia, realizând astfel o fuziune mai amplă. Era în august 2013, când UniCredit Țiriac Bank și RBS România au finalizat transferul legal al business-ului de Retail și Royal Preferred Banking al RBS (Bank) România S.A. către UniCredit Țiriac Bank S.A. și UniCredit Consumer Financing IFN S.A.

Câți bani câștigă angajații Unicredit Țiriac Bank
Câți bani câștigă angajații Unicredit Țiriac Bank

În felul acesta, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți (sursa Wikipedia).

Potrivit profit.ro, la sfârșitul lunii iulie 2021, banca avea o rețea națională de 134 de sucursale și 3.373 de angajați. Pe lângă acest lucru, UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte foarte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.

Unicredit Bank este prezentă în 17 țări din lume, cu peste 8,500 de sucursale și 147.000 de angajați.

Câți bani câștigă, de fapt, angajații sucursalelor Unicredit Țiriac Bank

Angajații UniCredit Bank primesc “cele mai mari salarii nete din rândul celor mai mari 5 bănci din sistem, de aproape 5.400 de lei net pe lună. La polul opus sunt angajații BRD- SocGen care câștigă, în medie, câte 4.400 de lei net pe lună, nivel apropiat de media pe economie din sistemul bancar” ne informa în 2017 zf.ro.

Pe atunci, cei aproximativ 3.300 de angajați din cadrul UniCredit Bank încasau, în medie, cu 20% peste nivelul salariului mediu din sistemul bancar de 4.500 de lei în primul semestru al anului amintit.

Un ghid, care cuprinde informații despre joburi, salarii, recenzii ale angajaților din diverse companii, detalii despre interviurile de angajare, numit undelucram.ro, ne arată sumele pe care le încasează salariații UniCredit Bank.

Câți bani câștigă, de fapt, angajații sucursalelor Unicredit Țiriac Bank

Relationship Manager Retail, cu experiență în domeniu, 4700 de lei.

System Analyst are salariu net de 2.035 lei și tichete de masă în valoare de 350 de lei.

Customer Service Advisor încasează 3.000 lei.

Administrator credite primește 2.150 lei, plus tichete de masă de 420 de lei și alte bonusuri pe lună de 180 de lei.

Back Office Assistent Italiană si Engleză încasează un salariu lunar net de 3.100 de lei, are tichete de masă de 300 de lei și comision din vânzări de 400 de lei.

Customer Experience Analys are 6.500 lei, tichete de masă pe lună de 300 de lei.

Product Manager încasează 10.000 de lei.