Home » Știri » Știri economice » Câți bani câștigă, de fapt, un angajat la benzinăriile Mol din București

Câți bani câștigă, de fapt, un angajat la benzinăriile Mol din București

Manolică Anca / 24.05.2021, 09:47
Câți bani câștigă, de fapt, un angajat la benzinăriile Mol din București

În anul 1995, compania MOL deschidea prima benzinărie în România, în regim de franciză. De-a lungul anilor, lanțul de stații de benzinărie s-a extins în mai multe orașe din țară. Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și ar vrea să facă parte din echipa acestei companii, trebuie să știe că salariile angajaților sunt destul de atractive. Iată câți bani câștigă un angajat la benzinăriile Mol din București

Câți bani câștigă un angajat la benzinăriile Mol din București

MOL este cea mai mare companie din Ungaria după cifra de afaceri, ce are ca domeniu de activitate industria petrolieră. Pe piața din România, compania a intrat în 1995, ajungând astăzi să numere peste 200 de stații în toată țara. În același an s-a înființat și compania MOL România.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă și ai vrea să faci parte din echipa Mol, trebuie să știi că salariile angajaților sunt destul de atractive. La acestea se pot adăuga tichete de masă, dar și bonusuri lunare sau anuale. Este importantă și experiența în domeniu, care ar putea să crească veniturile. Iată câți bani câștigă un angajat la benzinăriile Mol din București:

  • Casier – 1.900 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 220 de lei și alte bonusuri în valoare de 100 de lei.
  • Area Sales Manager – un astfel de angajat primește un salariu de 4.800 lei net lunar, la care se adaugă un bonus de 800 de lei lunar și tichete de masa de 200 de lei.
  • Testing&Complaint Expert – pe un astfel de post, un angajat primește 3.500 lei net, plus tichete de masă în valoare de 200 de lei și un bonus anual care poate ajunge până la 3.000 de lei. Pentru ocuparea acestui post, este necesară o o vechime de 6 ani în domeniu.
  • Operator Stație- 1.263 de lei, 120 de lei bonus pe lună și 300 lei tichete de masă
Câți bani câștigă un angajat la benzinăriile Mol din București
Câți bani câștigă un angajat la benzinăriile Mol din București

Despre MOL

MOL Group are în portofoliu mai multe companii chimice ungare, compania petrolieră croată INA și cea slovacă Slovnaft, compania austriacă de distribuție Roth și deține un lanț de stații de alimentare în toată Europa Centrală și de Est. În aprilie 2008, grupul MOL avea o capitalizare de piață de 15 miliarde de dolari, deținea trei rafinării în Italia, Ungaria și Slovacia, operând și peste 1.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est. În anul 2009, compania a avut venituri de 11,5 miliarde de euro.

În martie 2009, compania energetică rusească Surgutneftgas cumpăra 21% din MOL, de la compania austriacă OMV, cu 1,4 miliarde de euro, devenind astfel cel mai mare acționar al companiei. A urmat o luptă continuă cu rușii de la Surgutneftegaz, o companie despre care se spunea că este direct controlată de Kremlin. În 24 mai 2011, Ungaria a răscumpărat pachetul de 21,2% din MOL de la ruși, pentru suma de 1,88 miliarde de euro.

În ianuarie 2020, prin încheierea unui parteneriat cu Federația Română de Handbal, MOL România a devenit partener principal al celei mai importante competiții de handbal feminin din țară, care a devenit Liga Florilor MOL.