Home » Știri » Știri economice » Câți bani câștigă într-o singură lună un șef de stație la o benzinărie Rompetrol

Câți bani câștigă într-o singură lună un șef de stație la o benzinărie Rompetrol

Manolică Anca / 30.05.2021, 15:21
Câți bani câștigă într-o singură lună un șef de stație la o benzinărie Rompetrol

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau pur și simplu te întrebi câți bani câștigă unul dintre oamenii cu care intri adesea în contact atunci când mergi la benzinărie, ei bine, în acest articol vei afla răspunsul. Iată câți bani câștigă într-o singură lună un șef de stație la o benzinărie Rompetrol.

Câți bani câștigă un șef de stație la o benzinărie Rompetrol

Angajații de la benzinării lucrează în ture 12/24 și 12/48. Aceștia trebuie să deruleze activitatea de vânzare de combustibil și produse din magazin, să participe la gestionarea mărfurilor și a produselor petroliere din stație, să asigure ordinea și curățenia în cadrul stației de distribuție și să întocmească rapoarte, comenzi către furnizori.

La angajare, aceștia beneficiază de cursuri de pregătire profesională gratuite, acolo unde este cazul. Salariul net al unui casier full time și cu o experiență în domeniu de mai puțin de un an poate ajunge între 1.500 și 2.000 de lei. În cazul în care optezi să lucrezi și la casa de marcat, dar și ca bucătar în cadrul magazinului-restaurant Hei, salariul poate ajunge până la 2.470 de lei net, conform site-ului undelucram.ro.

Salariile un pic mai mari, în acest domeniu, sunt câștigate de ingineri petroliști care ajung la 3.400 lei pe lună, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 300 de lei pe lună și alte bonusuri ce pot ajunge până la 2.500 de lei pe lună. Un team leader poate ajunge la 3.000-3.500 de lei, iar dacă te întrebi câți bani câștigă un șef de stație la o benzinărie Rompetrol, ei bine, află că salariul poate ajunge la 6.000 de lei.

Rompetrol este un jucător important pe piața românească
Rompetrol este un jucător important pe piața românească

Atribuțiile unui angajat al stațiilor Rompetrol

Grupul Rompetrol este o companie multinațională, cu activități în 12 țări și cu o activitate constantă în regiunea Mării Negre și a Mării Mediterane. Rompetrol este marca principală a KMG International, grup deţinut de  KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, ce are peste 6.000 de anagajați.

Benzinăriile Rompetrol au o istorie de 40 de ani, fiind inițial compania care reprezenta industria românească de petrol și gaze la nivel internațional. Rețeaua de retail a companiei, sub brandul „Rompetrol”, include peste 1.100 de puncte de distribuție carburanți în România, Georgia, Bulgaria, Republica Moldova și în Franța și Spania, unde deține și marca Dyneff.

Compania deţine şi operează Petromidia, din anul 2001, fiind cea mai importantă achiziție a grupului. Petromidia este cea mai mare rafinărie locală şi una dintre cele mai moderne rafinării din spațiul Mării Negre, cu o capacitate de prelucrare de peste 5 milioane de tone pe an. Această poziţie strategică, pe coasta Mării Negre, permite o expediere mai rapidă a produselor petroliere. De altfel, în anul 2008, Rompetrol a fost cel mai mare exportator din România, cu un volum total al vânzărilor pe piețele externe de peste 1,6 miliarde de dolari.

Vega, a doua rafinărie a Grupului, cu o istorie de peste 110 ani, a ajuns de la o unitate clasică de rafinare a petrolului la un producător şi furnizor de produse speciale, obţinute din produse semifinite livrate de Petromidia. Astfel, cele două rafinării lucrează în regim integrat pentru a obţine produse cu o mare valoare adăugată.