Home » Știri » Știri economice » Ce salariu are un Asistent Manager și unde se câștigă cel mai bine pentru această funcție în România

Ce salariu are un Asistent Manager și unde se câștigă cel mai bine pentru această funcție în România

Voicu Costin / 03.04.2022, 11:24
Ce salariu are un Asistent Manager și unde se câștigă cel mai bine pentru această funcție în România

Jobul de Asistent Manager poate fi ideal pentru cei care-și doresc un start în carieră și nu știu exact în ce domeniu sau industrie și-ar dori să activeze, dar și pentru cei care plănuiesc să-și schimbe complet jobul și să învețe tot ce e nevoie despre un domeniu nou. Ce implică acest job și cât de bine plătit este?

Ce implică job-ul de Asistent Manager

Pentru a te descurca bine pe o poziție de Asistent Manager, trebuie să fii o persoană organizată. Această poziție este o cale sigură pentru a ajunge pe o poziție superioară de management pentru că te învață toate task-urile aferente unui astfel de job. Dacă la început te vei ocupa în principal de sarcini de secretariat, cum ar fi preluarea apelurilor telefonice și stabilirea agendei de întâlniri, pe parcurs vei învăța cum să creezi rapoarte, să gestionezi resurse, să coordonezi ședințe și poate chiar echipa de care se ocupă managerul tău.

Ce trebuie să știi despre poziția de Asistent Manager

Dacă crezi că acest job este pentru ține, cu muncă multă și mult interes, în 2 ani ai putea deveni chiar și tu un manager. Sau chiar mai repede. Important e să înveți de la oamenii cu care lucrezi, dar și din greșelile tale. Află că mulți manageri sunt dispuși să accepte candidați fără experiență, chiar și atunci când anunțul de job solicită experiență anterioară. Important e să fii o persoană comunicativă, punctuală, asertivă și de încredere. Skill-urile tale pot fi mult mai prețioase decât un om care are experiență pe această funcție, dar nu are unul din atuu-rile de mai sus.

Ce salariu are un Asistent Manager?

Un Asistent Manager din România câștigă, în medie, un salariu de 2.650 de lei net pe lună, potrivit datelor furnizate de Salario, comparatorul de salarii marca eJobs România. Veniturile salariale variază și diferă și în funcție de experiență, de domeniu, de complexitatea jobului, dar și de localitatea în care lucrezi. Cele mai mari salarii pentru acest rol sunt oferite de angajatorii din Cluj-Napoca și Bucureșți, unde media salarială este de 3.000 de lei net pe lună.

Cele mai mici salarii le câștigă angajații din Baia Mare, cu o medie de 1.900 de lei net. Și în Târgu-Jiu salariul mediu este de 1.800 de lei net pe lună. Domeniile în care se câștigă cel mai bine pe o astfel de poziție: Petrol/Gaze, IT Software și Naval/Aeronautic. Spre exemplu, în industria petrolului și a gazelor naturale, un Asistent Manager câștigă în medie 3.560 de lei net pe lună.

Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii lansat de eJobs. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

Unde pot aplica pentru funcția de Asistent Manager?

În acest moment, pe www.eJobs.ro, găsești aproape 4.000 de posturi de Asistent Manager, în toată țara. Pentru a aplica ai nevoie de un CV atrăgător. Mult succes și nu ezita să încerci o nouă carieră într-un domeniu care poate chiar ti se potrivește!