Home » Știri » Știri economice » Cine este și câți bani câștigă șeful BRD în România. Salariul anual atinge o sumă fabuloasă

Cine este și câți bani câștigă șeful BRD în România. Salariul anual atinge o sumă fabuloasă

Manolică Anca / 29.03.2022, 10:00
Cine este și câți bani câștigă șeful BRD în România. Salariul anual atinge o sumă fabuloasă

BRD este a treia cea mai mare bancă din România în funcţie de activele gestionate, după Banca Transilvania şi BCR, cu acțiuni în continuă creștere. De aceea, nu este e mirare că salariile din conducere sunt de-a dreptul colosale. Recent, BRD a publicat pe site-ul oficial raportul de remunerare, de unde putem afla ce salariu și beneficii uriașe are șeful BRD în România.

Câți bani câștigă șeful BRD în România

François Bloch ocupă funcția de CEO BRD Groupe Societe Generale din 1 noiembrie 2016, luându-i locul lui Philippe Lhotte. Până atunci el fusese prim-vicepreşedinte executiv al Rosbank, subsidiara Societe Generale din Rusia.

BRD este în prezent a treia cea mai mare bancă din România în funcţie de activele gestionate, după Banca Transilvania şi BCR. Iar salariul pe care CEO îl încasează este unul pe măsură. Astfel, în anul 2021, directorul general al BRD a avut o remuneraţie fixă de 2,1 milioane de lei brut şi beneficii de 763.210 lei brut, ceea ce înseamnă un total de circa 2,9 milioane de lei.

„Pentru 2021, François Bloch, Director General, a primit o remuneraţie fixă compusă din indemnizaţie anuală în valoare de 2.134.264 lei brut şi beneficii în natură în valoare de 763.211 lei brut, care au fost plătite conform Politicii de remunerare”, scrie în raportul de remunerare al BRD, publicat pe site-ul băncii.

Are o mulțime de beneficii uriașe

Beneficiile în natură se traduc, conform codului fiscal, prin costurile angajatorului cu privire la cazare, autoturism de serviciu, telefoane de serviciu, abonamente medicale sau tichete de masă.

François Bloch, șeful BRD în România
François Bloch, șeful BRD în România

Astfel, CEO BRD, François Bloch, a primit anul trecut o remuneraţie lunară brută fixă de 178.000 de lei lunar (36.000 de euro) la care s-au adăugat beneficiile în natură, adică un câștig lunar de 50.000 de euro. Banca menționează şi de remuneraţia variabilă în funcţie de performanţă.

„Remuneraţia variabilă acordată pentru performanţa anului 2021 a fost de 465.000 euro brut, din care a intrat în drepturi, în martie 2022, pentru suma de 186.000 Euro brut şi nu a intrat în drepturi pentru suma de 279.000 Euro brut, a cărei plată a fost amânată.

Plata remuneraţiei variabile pentru anul 2021 se va face conform schemei de amânare şi reţinere fie în numerar (44% din remuneraţia variabilă), fie în echivalent în acţiuni (56% din remuneraţia variabilă). Pentru 2021, 56% din remuneraţia totală reprezintă remuneraţie fixă iar 44% reprezintă remuneraţie variabilă”, se mai arată în raport, potrivit zf.ro.

Ce salarii au încasat directorii generali adjuncți

Nu în ultimul rând, în acest raport au fost publicate și informații privid remuneraţia totală acordată pentru anul 2021 fiecărui director executiv al băncii.  Astfel, Radu Topliceanu, directorul general adjunct al BRD Groupe Societe Generale, a fost plătit o remuneraţie fixă compusă din indemnizaţie anuală în valoare de 1,2 mil. lei brut şi beneficii în natură în valoare de 3.834 lei brut.

De asemenea, pentru anul trecut, Claudiu Cercel, directorul general adjunct, a avut un salariu fix compus din indemnizaţie anuală în valoare de 1.007.698 lei brut şi beneficii în natură în valoare de 3.830 lei brut.