Home » Știri » Știri sociale » 7 reguli pe care ar trebui să le respecți dacă întâlnești un membru al familiei regale. Ce nu e bine să faci sub nicio formă

7 reguli pe care ar trebui să le respecți dacă întâlnești un membru al familiei regale. Ce nu e bine să faci sub nicio formă

Cojocaru Cristian / 13.12.2021, 11:23
7 reguli pe care ar trebui să le respecți dacă întâlnești un membru al familiei regale. Ce nu e bine să faci sub nicio formă

Chiar dacă șansele să te întâlnești cu un membru al familiei regale sunt destul de mici, poate, printr-o minune te afli printre puținii oameni invitați în preajma acestora. Cu toate acestea, trebuie să știi că sunt anumite reguli pe care trebuie să le respecți. De la înclinare până la alegerea unei persoane potrivite pentru a avea o conversație, sunt multe astfel de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru că acolo fiecare detaliu contează.

Reguli pe care să le respecți atunci când întâlnești un membru al familie regale

Potrivit protocolului regal există câteva reguli importante pe care trebuie să le respecți atunci când întâlnești membrii familiei regale britanice. La sfârșitul acestei liste, vei afla ce se poate întâmpla atunci când încalci aceste protocoale.

În primul rând este important să știi cum să te adresezi membrilor familiei regale britanice în mod corect. Atunci când te adresezi reginei, cea mai corectă modalitate de a face acest lucru este să îi spui „Maiestate” și, ulterior „doamnă”. Alți membri ai familiei regale ar trebui să fie adresați ca „Alteța Voastră Regală” și, ulterior, „domnule” pentru membrii bărbați ai familiei regale și „doamnă” pentru femeile membre ale familiei regale.

Bărbații sunt așteptați să-și însoțească salutul cu o plecăciune a gâtului, în timp ce femeile fac o reverență. Modalitatea corectă este o adevărată artă care trebuie stăpânită. Experții în eticheta regală explică cum să faci o reverență:

  • în timp ce stai în picioare, transferi greutatea pe piciorul stâng;
  • pui piciorul drept în spate și puțin în afara gleznei piciorului aflat drept;
  • îndoaie genunchiul din față, dar fără să cobori prea mult;
  • în timp ce faci reverența, menține contactul vizual cu membrul familie regale pe care îl întâmpini. Nu uita faptul că reverența ta trebuie să fie o mișcare discretă care să dureze câteva secunde.

Atunci când vine vorba despre contactul fizic cu regina, ia aminte că poți strânga mâna Majestății Sale doar dacă ea o oferă. Nu ar trebui să inițiezi un alt tip de contact fizic, dacă ești un simplu vizitator.

Dacă te macină un răspuns, recomandat ar fi să nu pui întrebări personale reginei sau altor membri ai familiei regale. Încearcă să păstrezi conversația în cadrul unor subiecte de discuție care au loc deja. Dacă te întâlnești cu Majestatea Sa, atunci ea ar trebui să preia conducerea în conversație. Nu începe conversația și așteaptă până ți se vorbește.

reguli respecți
Este recomandat sa stii cum se face o reverenta pentru ca in cazul in care intalnesti un membru al familiei regale, va trebui sa faci acest lucru

Locul tău la masa reginei va arăta prioritatea de conversație

Poate suna oarecum neobișnuit, dar modul în care se va desfășura conversația ta cu regina va depinde în mare măsură de locul în care vei sta. Nu ar trebui să te aștepți să ți se adreseze Majestatea Sa dacă te așezi pe partea stângă în timpul unei mese. Conform protocolului regal, regina vorbește mai întâi cu oaspeții de onoare care stau pe partea dreaptă. În timpul celui de-al doilea fel al cinei, ea trece la oaspeții care stau în stânga ei.

A întoarce spatele reginei este considerat a fi nepoliticos. De asemenea, nu ar trebui să părăsești un eveniment înainte ca regina sau alt membru al familiei regale să plece. Dacă totuși trebuie să pleci mai devreme, trebuie să ceri permisiunea unei secretare private. În cazul în care te-ai întâlnit cu Majestatea Sa sau cu alți membri ai familie regale britanice și ai uitat complet de aceste reguli de conduită, atunci poate te gândești că vor fi niște consecințe pe care le vei suporta.

Ei bine, află că nu este nimic grav. Mai multe celebrităție au încălcat protocolul când s-au întâlnit cu membrii familiei regale și nu s-a întâmplat nimic rău. De exemplu, în 2018, actrița Allison Janney s-a adresat lui Kate Middleton cu „honey” în timpul unuia dintre evenimente, în timp ce era desculță.

Cu toate acestea, ducesa de Cambridge nu a transformat-o într-o problemă și i-a răspuns cu „dragă” lui Janney, chiar dacă acel salut a fost împotriva etichetei regale. Membrii familiei regale britanice par să aibă un bun simț al umorului, iar când lucrurile merg prost, știu cum să facă față, astfel încât nimeni să nu se simtă stânjenit.