Home » Life & Style » 17 lucruri atipice din eticheta Casei Regale Britanice. Regulile neobișnuite pe care trebuie să le respecte membrii familiei

17 lucruri atipice din eticheta Casei Regale Britanice. Regulile neobișnuite pe care trebuie să le respecte membrii familiei

Cojocaru Cristian / 17.11.2021, 13:03
17 lucruri atipice din eticheta Casei Regale Britanice. Regulile neobișnuite pe care trebuie să le respecte membrii familiei

Cu toate că membrii familiei regale britanice se bucură de foarte multe privilegii, există nenumărate reguli mai puțin obișnuite pe care aceștia trebuie să le respecte. Află ce lucruri atipice trebuie să facă aceștia în diferite situații.

Lucruri atipice întâlnite în cadrul familiei regale britanice

Titlurile regale vin la pachet cu mai multe reguli care, pentru oamenii de rând pot părea cât se poate de neobișnuite. Apartenența la familia regală vine cu un set de reguli care au fost atent gândite având drept scop protecția sănătății dar și a vieții membrilor familiei regale. Află care sunt regulile care cu siguranță ți se vor părea ciudate, reguli care trebuie respectate de către toți membrii familie regale.

O regulă pe care în prezent, doar Regina Elisabeta o mai respectă face referire la consumul de fructe de mare. Aceasta nu are voie să consume astfel de alimente pentru a nu ajunge în situația în care ar putea suferi diferite efecte adverse.

Din momentul în care Regina Victoria avea în buchetul miresei mirt, toate femeile din familia regală și s-au căsătorit au trebuit să aibă în buchet această floare. Cu toate că se crede despre ea că aduce noroc în dragoste, este doar o plantă medicinală utilizată în tratatea diferitelor afecțiuni.

Încă o regulă bizară constă în faptul că membrii familiei regale au dreptul de a se căsători doar cu anglicani. În anul 2015, cu ajutorul anumitor amendamente, membrilor familiei li s-a permis să meargă în fața altarului cu persoane de religie romano-catolică, fiind cazul lui Megan Markle.

De câteva veacuri încoace, familia regală sărbătorește la fel Crăciunul. Astfel, membrii familiei merg la proprietatea Reginei la o oră exactă, aducâmnd cu ei mâncarea de acasă dar și farfuriile pentru a putea servi mâncarea.

Că tot se apropie perioada Crăciunului și acest subiect a fost abordat anterior, află că darurile de Crăciun nu se desfac oricând se dorește, ci numai în Ajunul Crăciunului și doar într-o anumită încăpere.

Un alt lucru mai puțin obișnuit este faptul că oaspeții nu au voie să meargă la culcare înaintea reginei. De cele mai multe ori, aceasta se îndreaptă către odihnă undeva la miezul nopții.

Tot în cadrul familiei regale, miresele trebuie să aibă rochie de culoare albă. Alte culori precum roz, gri sau crem nu sunt acceptate. Tot la capitolul articole vestimentare, membrii familiei regale trebuie să aibă în permanență în bagajul lor o ținută de culoare neagră, în cazul în care o moarte subită intervine.

lucruri atipice
Orice femeie membră a familiei regale trebuie sa poarte rochie alba la nunta sa

Regulile ciudate din timpul mesei

Atunci când sunt la masă și regina termină de luat masa, se iau farfuriile tuturor chiar dacă cei care sunt la masă nu au terminat de mâncat. În fața reginei nu merge absolut nimeni, nici măcar soțul acesteia. Oricine trebuie să meargă la minim trei pași în spatele acesteia.

Atunci când se ia cina, membrii familiei regale trebuie să poarte îmbrăcăminte formală, Astfel, dacă ajungi la cină în jeans și tricou, fii sigur că nu vei mai fi invitat a doua oară. Totodată, Regina ia același mic dejun în fiecare zi. Așadar, la prima masă a zilei aceasta mănâncă nuci, fructe uscate și fulgi de porumb.

Tot la masă, oricine participă trebuie să plieze servețelul în două după ce acest a afost folosit, pentru că nimeni nu are voie să îți vadă șervețelul murdar. Dacă Regina se află la masă și vrea să plece, aceasta nu trebuie să invoce niciun motiv. Se ridică, se scuză și poate pleca fără a da vreo explicație.

Atunci când se bea celebrul ceai englezesc, există o singură modalitate corectă de a sorbi ceaiul. Astfel, mânerul ceștii de ceai trebuie ținut cu degetul mare și cu arătătorul, în timp ce degetul mijlociu ține partea de jos a ceștii. De asemenea, înghițiturile se iau din același loc pentru a nu rămâne prea mult ruj pe marginea ceștii de ceai.

Orice procesiune regală bună începe cu Regina și continuă cu oricine este următorul în rând, în cadrul unui eveniment regal. Totodată, purtarea blănii este interzisă pentru membrii familiei regale. Cu toate că de-a lungul timpului, au existat câteva excepții, din punct de vedere tehnic, Familia Regală nu are voie să poarte blană, potrivit unei proclamații din secolul al XII-lea dat de Eduard al III-lea.