Home » Life & Style » 6 ceaiuri pentru sezonul rece. Sugestii și mod de preparare

6 ceaiuri pentru sezonul rece. Sugestii și mod de preparare

Manolică Anca / 03.11.2021, 11:42
6 ceaiuri pentru sezonul rece. Sugestii și mod de preparare

Fie că ești înfrigurat, fie că ai o stare mai proastă sau doar vrei să te relaxezi după o zi epuizantă, ceaiurile sunt tot timpul un remediu excelent. Nu doar că ne îmbunătăţesc starea fizică şi moralul, dar sunt şi pline de arome. Iată ce ceaiuri sunt recomandate pentru sezonul rece.

Ceaiurile, ajutorul de nădejde din natură

Pe timpul iernii suntem ceva mai restricționați atunci când vine vorba de anumite activități. De exemplu, petrecem mai puține ore pe afară, nu facem la fel de multă mișcare ca pe timpul verii, ne lipsește soarele, mâncăm poate mai mult și mai gras și tindem să devenim mai sedentari. Toate acestea pot crea un dezechilibru în organismul nostru, care ne pot crea o stare generală de rău.

Ceaiurile sunt un ajutor de nădejde în această perioadă, pentru că ne îmbunătățesc atât starea fizică, cât și starea psihică. După o zi istovitoare de muncă, petrece câteva momente de relaxare în fața ferestrei sau în fața șemineului, savurând o cană de ceai cald. Vei vedea că starea ta de spirit va fi alta. Dar, mai întâi, hai să vedem ce ceaiuri sunt recomandate pentru sezonul rece. Află în rândurile de mai jos care sunt cele mai bune și cum să le prepari.

Ceaiuri pentru sezonul rece
Ceaiuri pentru sezonul rece

Ceaiuri recomandate pentru sezonul rece

Natura ne oferă extrem de multe soluții, iar ceaiurile din plante ar trebui să fie un prieten de nădejde tot timpul, dar mai ales în sezonul rece. Iată ce nu ar trebui să îţi lipsească din casă iarna!

1. Ceai de mentă – este o băutură sănătoasă pentru organism, recomandată mai ales după un festin culinar foarte bogat. Acesta se prepară din 3-6 g de frunze de mentă şi se consumă ca atare sau îndulcit, de 2-3 ori pe zi.

2. Ceai de tei – are o aromă deosebite și ne aduce o mulţime de beneficii, mai ales dacă îl îndulcim și cu puțină miere de albine. Pentru prepararea lui ai nevoie de 2 g de plantă (frunze sau flori) care se fierb în apă, timp de câteva minute. Se strecoară și poate fi consumat călduț. Ceaiul de tei poate fi alternat și cu alte tipuri plante, fără a exagera însă.

3. Ceai de salvie – frunzele de salvie se folosesc atât la condimentare mâncării, dar și în ceai. Acesta este bun pentur a fi consumat în serile friguroase de iarnă. O combinație numai bună este mentă cu mere şi salvie. Cum se prepară: fierbe o linguriţă de bucăţi de mere uscate în două cani cu apă, după care adaugă o linguriţă de salvie şi una de mentă şi lasă-le la infuzat timp de cinci minute. Strecoară totul și consumă ceaiul călduț.

4. Ceai din coajă de portocală – portocalele, mandarinele, clementinele sunt fructe care se regăsesc din abundență în anotimpul rece, mai ales în preajma Crăciunului. Așadar, profită atât de fruct, cât și de coajă. Aroma lor te va duce cu gândul pe țărmurile însorite unde cresc aceste fructe. Cum se prepară: Infuzează coaja de la jumătate de portocală în 200 ml de apă. Pentru un gust și mai bun, poți pune și câteva bucățele de măr uscat. De asemenea, mai poți fierbe în apa de ceai un bețișor de vanilie. Aroma este una deosebită și te va ajuta să te relaxezi.

5. Ceai negru, în loc de cafea – acest ceai este un boost de energie. Așadar, dacă nu ești adeptul cafelei, poți alege oricând să consumi o cană de ceai negru. Acesta stimulează celulele nervoase şi, astfel, te poţi concentra mai bine. Adaugă și câteva cuișoare, iar gustul va fi unul de săbătoare. Cum se prepară: infuzează timp de patru minute un pliculeţ sau o linguriţă de ceai negru într-o cană cu apă fierbinte în care au fiert două cuișoare. Îl poți îndulci cu miere.

6. Ceaiul de mere cu rozmarin – dacă vii de afară înghețat de frig și simți că nu te mai poți încălzi, ar fi cazul să bei un ceai de rozmarin și mere. Pune o linguriţă de bucăţi de mere uscate la fiert într-o cană cu apă timp de trei minute. După ce a expirat timpul, adaugă rozmarinul şi lasă totul la infuzat cinci minute.