Home » Știri » Știri sociale » An școlar 2021-2022. Formularul pe care trebuie să-l completeze părinții la începerea anului școlar. Conține 3 rubrici

An școlar 2021-2022. Formularul pe care trebuie să-l completeze părinții la începerea anului școlar. Conține 3 rubrici

Cojocaru Cristian / 31.08.2021, 13:20
An școlar 2021-2022. Formularul pe care trebuie să-l completeze părinții la începerea anului școlar. Conține 3 rubrici

Ministrul Educației a venit cu un nou anunț cu privire la noul an școlar, 2021-2022. Sorin Cîmpeanu a declarat că la începutul anului școlar, un formular va fi distribuit părinților elevilor.

Procedura în noul an școlar 2021-2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat marți că un formular va fi distribuit părinților la începutul noului an școlar. Acest formula va conține trei rubrici și face referire la protecția sanitară. Astfel, formularul va conține: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul sau sunt indecis.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a afirmat că după ce aceste formulare vor fi centralizate, în cazul în care răspunsurile pozitive vor fi cuprinse între 50-60, atunci echipe mobile de vaccinare vor fi organizate pentru a putea merge ulterior în școli și a efectua procedura de imunizare a elevilor.

„După ce vom finaliza acţiunea de informare… La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive.

Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.

an școlar 2021-2022
Sorin Cimpeanu a afirmat ca parintii vor trebui sa completeze un formular la inceperea noului an scolar

Noi detalii vor fi discutate despre noua procedură

Potrivit ministrului Sănătății, în momentul de față, peste 185.000 de angajați ai învățământului sunt vaccinați. O centralizare ulterioară urmează a fi efectuată, iar rezultatul acesteia urmează a fi anunțat în data de 8 septembrie. În acest sens, Sorin Cîmpeanu a afirmat că în data de 1 septembrie 2021, ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății urmează a fi semnat și face referire la condițiile în care va fi reluată școala în mod fizic de către elevi și studenți.

Atât școlile cât și universitățile vor fi interogate în acest sens, iar numărul celor vaccinați care fac parte din aceste instituții de învățământ urmează a fi actualizat. Ministrul Sănătății a mai anunțat că în momentul de față există 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile.

„Vom detalia astăzi toate lucrurile care vor fi cuprinse în ordinul comun de ministru – ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii – care va fi semnat mâine dimineaţă. (…) Ştim foarte clar că avem peste 185.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi. Sunt categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva vaccinării şi de asemenea am lansat o nouă interogare către toate şcolile şi către toate universităţile din România. Rezultatul va fi anunţat în data de 8 septembrie pentru actualizarea numărului celor care s-au vaccinat. Cu siguranţă sunt mai mulţi. Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile”, a mai susţinut ministrul.