Home » Știri » Știri sociale » Avertisment de la OMS. Ce anunță experții despre sfârșitul pandemiei de Covid

Avertisment de la OMS. Ce anunță experții despre sfârșitul pandemiei de Covid

Redactia Știri / 02.03.2021, 18:00
Avertisment de la OMS. Ce anunță experții despre sfârșitul pandemiei de Covid

Avertisment de la OMS. Un nou anunț privind pandemia de Covid a fost făcut. În timp ce omenirea așteaptă cu nerăbdarea revenirea cât mai repede la normalitate, veștile nu sunt atât de bune. Când vom scapă de pandemie? Aceasta rămâne una dintre întrebările-cheie ale momentului, la care specialiștii din domeniul sănătății încearcă să găsească un răspuns care să se apropie cât mai mult de realitate. Având în vedere declarațiile care s-au făcut pe acest subiect de diverse personalități din lume, am putea trage concluzia că mai avem de așteptat până când această epidemie se va încheia.

Ce spune expertul OMS despre sfârșitul pandemiei

Când va reveni omenirea la viață normală? O întrebare la care mulți și-ar dori să afle răspunsul. Specialiștii din domeniul sănătății ne avertizează însă că mai avem de așteptat pânâ ce vom scăpa de acest virus.

În ciuda restricțiilor care s-au impus peste tot în lume, ca urmare a prevenirii și combaterii îmbolnăvirii cu coronavirus, dar și a vaccinării care s-a făcut în primă fază la cei din personalul medical, apoi la persoanele vulnerabile, veștile tot nu sunt îmbucurătoare.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Michael Ryan, a lansat recent un nou avertisment referitor la pandemia de Covid.

Cred că ar fi prematur și nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârșitul anului, medicul Michael Ryan.

Anunțul a fost făcut de expertul OMS recent în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la Geneva, arată The Guardian.

Atunci când vine vorba de o epidemie în evoluție, nimic nu este garantat, este de părere medicul Michael Ryan. Acesta a ținut să sublinieze faptul că preocuparea principală ar trebui să se axeze asupra menținerii îmbolnăvirii cu Covid cât mai redusă.

Pe de altă, medicul OMS a menționat faptul că se observă efectul pozitiv al vaccinării, în sensul că datele arată că vaccinurile autorizate în lupta împotriva acestui virus ajută la limitarea răspândirii explozive a coronavirusului.

Pandemia de Covid
Pandemia de Covid

Principalele arme împotriva Covid

Vaccinarea persoanelor din domeniul sănătății, dar și a personalelor vulnerabile reprezintă într-adevăr un lucru care ajută la eliminarea tragediei și a fricii, susține expertul, dar și a reducerii presiunii asupra spitalelor.

Medicul de la OMS crede că vom ajunge însă să deținem controlul asupra pandemiei în momentul în care vaccinul Covid va avea un rol semnificativ asupra riscului de transmitere a virusului.

Una dintre armele împotriva Covid este reprezentată în continuare de respectarea măsurilor de protecție, recomandate de specialiștii de pretutindeni în situația dată.

Țările fac o greșeală dacă se bazează exclusiv pe vaccinuri. Măsurile sanitare de prevenție rămân baza, a subliniat acesta.

O igienă corespunzătoare, masca de protecție purtată tot timpul, după ce ieși din casă, în special când interacționezi cu alte persoane, evitarea spațiilor aglomerate, acestea sunt pe scurt măsurile adoptate în România în perioada stării de alertă.

Pandemia a afectat școlile din întreaga lumea. Măsura adoptată de autoritățile române are în vedere școala în funcție de scenariu. Astfel, există 3 scenarii: roșu, galben sau verde. În funcție de rata de infectare a localității din care fac parte, unii elevi merg la școală, alții rămân acasă și desfășoară cursuri online.