Home » Știri » Știri sociale » Cartiere bune din București – 5 zone cu cea mai bună viață din Capitală

Cartiere bune din București – 5 zone cu cea mai bună viață din Capitală

Pană Emanuela / 24.10.2020, 09:08

Găsirea zonei ideale în care să locuiești dă multe bătăi de cap, mai ales că sunt mai mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea colțișorului pe care îl vei numi „acasă“, în București. În acest sens, am pregătit pentru tine un top al celor mai căutate zone din Capitală, precum și beneficiile cu care vin la pachet.

Cartiere bune din Capitală

Pentru majoritatea locuitorilor Bucureștiului, printre principalele criterii atunci în selectarea unui cartier în care să locuiască sunt: prețul, siguranța, accesul în centru, infrastructura rutieră (stație de metrou, ratb, tramvai cât mai aproape), spații de servicii, spații verzi, etc. Este destul de greu să împaci și varza și capra, astfel că de cele mai multe ori toate aceste facilități vin și cu un preț pe măsură. Însă, piața imobiliară din București este într-o permanentă mișcare și dezvoltare, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei care sunt în căutarea case sau a unui apartament de închiriat/cumpărat.

Un studiu de geografie mentală arată că cei mai mulți bucureșteni ar prefera să locuiască în următoarele zone: Primăverii, Cotroceni, Aviației, Băneasa, Floreasca, pe care le consideră sigure din toate punctele de vedere. Acestor zone se adaugă și Herăstrău, 1 Mai, Drumul Taberei, Tineretului, și Titan.

Citește și: Cartiere de evitat în București – viața în ele e foarte departe de bunul simț

Top 5 zone în preferințele bucureștenilor

Poate primul și cel mai important criteriu după care fiecare persoană își caută un loc pe care să-l numească „acasă“ este cartierul în care se află imobilui. Acesta trebuie să inspire siguranță, să fie curat, să ofere acces rapid în centrul orașului și alte beneficii precum: unități sanitare, magazine, restaurante, etc.

Ținând cont și de faptul că Bucureștiul este un oraș supraaglomerat din punct de vedere al traficului rutier, cartierele din lista de mai jos reprezintă opțiuni ideale pentru minimizarea disconfortului deplasărilor cotidiene.

Cartierul Primăverii

Situat în cel mai bun sector al Capitalei, anume Sectorul 1, zona Primăverii este cea mai dorită în topul preferințelor bucureștenilor. Aici veți găsi atât vile de lux, ideale pentru sedii de birouri sau ambasade, cât și apartamente exclusiviste, cele mai multe dintre ele construite după anul 2000. Printre avantajele traiului în acest cartier se numără densitatea mică a populației, spațiile verzi extinse, accesul rapid la mijloacele de transport în comun, inclusiv metrou, și vecinătatea cu Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău). Liniștea face și ea parte din „meniu“.

Cartierul Cotroceni

Considerat unul dintre cele mai sigure cartiere din București, Cotroceni este, totodată, și o componentă importantă din zona centrală a orașului. Și aici veți găsi numeroase vile impresionante, o bună parte dintre ele cu o valoare arhitecturală deosebită, dar și multe apartamente, unele ridicate după 2000. Printre avantajele de care se bucură locuitorii acestei zone se numără accesul rapid către centrul orașului, varietatea de mijloace de transport în comun, precum și proximitatea unor importante puncte de interes, cum ar fi Opera Națională București sau anumite parcuri.

Cartierul Aviației

Relativ nou, cartierul Aviației este format preponderent din blocuri cu regim redus de înălțime, fapt ce ajută la menținerea unei densități reduse a populației și, implicit, la un grad crescut de siguranță. Datorită localizării sale favorabile pe harta Bucureștiului, locuitorii acestui cartier beneficiază, grație prezenței metroului, de acces rapid către centru orașului. Tot aici se găsesc și marile clădiri de birouri din nordul Capitalei.

Cartierul Băneasa

Unul dintre cele mai mari cartiere bucureștene, Băneasa este, fără doar și poate, și unul dintre cele mai apreciate. Această zonă reprezintă o opțiune atât pentru cei care sunt în căutarea unei vile, cât și pentru cei care speră să găsească un apartament în cadrul unuia dintre noile ansambluri rezidențiale din București. Dincolo de gradul sportit de siguranță și de calitatea ofertei imobiliare, Băneasa se mai poate mândri și cu proximitatea pădurii omonime (de unde rezultă și o calitate mai bună a aerului).

Cartierul Floreasca

Chiar dacă a fost ridicat în parte pe fosta groapă de gunoi a Bucureștiului, cartierul Floreasca este, astăzi, una dintre cele mai căutate zone când vine vorba de închirierea sau achiziționarea unei locuințe. Oferta imobiliară de aici este formată în mare parte din apartamente, unele dintre ele fiind componente ale unor ansambluri rezidențiale nou-construite și chiar de lux, iar printre avantajele locuirii în acest cartier se numără proximitatea parcului Herăstrău și a lacului Floreasca. De asemenea, aici veți găsi și mari clădiri moderne de birouri.