Home » Știri » Știri sociale » Cartiere bune din Iași – unde să te muți pentru a simți adevăratul spirit al orașului

Cartiere bune din Iași – unde să te muți pentru a simți adevăratul spirit al orașului

Pană Emanuela / 01.11.2020, 08:43
Cartiere bune din Iași – unde să te muți pentru a simți adevăratul spirit al orașului

Este bine cunoscut faptul că amplasamentul unei proprietăţi constituie unul dintre factorii majori de influenţă atunci când vrei să cumperi sau să închiriezi o un spațiu pe care să-l poți numi „acasă“. Continuăm seria cu „cele mai bune cartiere“ și ne oprim la Iași, orașul celor șapte coline.

Cartiere bune din Iași

Am conceput pentru tine un top al zonelor preferate de către locuitorii din Iași, luând în considerare mai multe aspecte: perioada în care au fost construite clădirile, raportul calitate-preţ, stilul de viaţă, dar și posibilitățile de transport.

1. Centru – zona Independenţei

Zona aflată în imediata apropiere a bulevardului Independenţei intră în topul preferințelor chiriașilor atunci când vine vorba despre o locuință în Iași. Unul dintre avantajele unui trai aici este faptul că te poți deplasa cu ușuriță, cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, la principalele centre comerciale și instituții medicale (Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul Sf. Parhon, Spitalul de Neurochirurgie). Zona Independenței este ideală pentru studenți, întrucât numeroase universități se află la doar câteva staţii directe distanţă (Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa, Universitatea Al. I. Cuza, Universitatea Tehnică Gh. Asachi).

Fie că ești angajat sau student, acest cartier este perfect pentru orice persoană, datorită siguranței pe care o oferă, a posibilității de deplasare către toate colțurile orașului și a dinamismului vieţii (restaurante, cafenele, parcuri – la doar la câteva minute distanță).

2. Tătăraşi

Acest cartier este preferat în mod special de studenți, întrucât prețurile apartamentelor sunt mai accesibile. Chiar dacă este localizat puțin de mai departe de centrul orașului, Tătărași oferă locuitorilor săi aer curat, liniște și mult spațiu. Blocurile din zonă nu sunt construite tocmai recent, dar marea majoritate sunt renovate, având un aspect decent. De menționat că dacă nu ai mașină personală, îți va fi puțin dificil să ajungi la punctele importante din Iaşi.

Prin urmare, dacă pentru tine primează spațiul și prețul accesibil al locuinței, atunci cartierul Tătărași reprezintă o opțiune ideală.

3. Copou

Dacă unul dintre criteriile pe care vrei să le bifezi atunci când cumperi sau închiriezi o locuință este ca zona în care se află să fie liniștită, atunci trebuie să știi că acest cartier îți îndeplinește cerința. Capoul este o parte istorică importantă a orașului Iași, găzduind multe case vechi, dar și spații verzi (Parcul Copou şi Gradina Expoziţiei, aflată lângă Grădina Botanică). În ceea ce privește apartamentele destinate închirierii, marea majoritate se află în blocuri recondiţionate sau chiar nou construite. Aici, prețul variază între 350 și 500 de euro/lună.

Capou este una dintre cele mai căutate zone rezidențiale din Iași.

4. Podu Roş

Cartierul Podu Roș se află în apropierea complexului Palas Mall și se consideră a fi o zonă centrală a orașului. Dacă ești angajat și te-ai mutat cu job-ul în Iași, să locuiești aici poate fi o mutare inteligentă, însă dacă ești student, trebuie să știi că timpul pe care trebuie să îl petreci în drum spre universitate este destul de lung. Deși cartierul este conectat la restul zonelor importante din oraș, prin rutele mijloacelor de transport în comun, traficul este aglomerat, iar ambuteiajele des întâlnite aici.

5. Păcurari

Se întâmplă deseori ca cel mai important criteriu în alegerea unei locuințe să fie cel financiar și atunci zona Păcurari prezintă cel mai bun raport calitate – preț al apartamentelor. Cele mai multe dintre ele sunt noi şi funcţionale. Dezavantajul unui trai aici este reprezentat de distanța mare pe care trebuie să o parcurgi pentru a ajunge în centrul orașului. Fie că ești student sau angajat în Iași, dacă optezi pentru Păcurari vei petrece destul timp în trafic. Dacă ai o mașină personală, atunci situația se schimbă destul de mult.

Zona este liniștită, apartamentele arată decent, iar prețul este accesibil. Dacă nu te deranjează să iei pulsul traficului dimineața, atunci poți închiria ceva în acest cartier.

Citește și: Cartiere bune din Cluj-Napoca. Top 5 zone recomandate pentru o viață bună

Unde să te muți pentru un trai bun

Atunci când cumperi sau închiriezi o locuință, fie că este în Iași, în Cluj, în București sau într-un oraș mai mic din România, trebuie să te asiguri că zona în care se află prezintă un nivel sporit al siguranței. Un alt aspect cheie îl reprezintă timpul pe care îl petreci în trafic și posibilitățile de deplasare către toate colțurile orașului, și, bineînțeles, raportul calitate – preț.

Restul detaliilor – dacă preferați clădirile și zonele noi, în detrimentul celor încărcate de istorie, dacă preferați o zonă liniștită sau, din contră, zgomotoasă, sau poate vă doriți să locuiți în cartierele considerate a fi premium – țin de preferințe, iar orașul Iași are cartiere pentru toate gusturile și buzunarele. În funcție de nevoile dvs., puteți alege dintre zonele menționate mai sus.