Câți ani are și cum arată cea mai tânără bunică din lume. Este din România. FOTO

de:
04 11. 2021, 14:58

România ocupă prima poziție în ceea ce privește numărul de nașteri în rândul adolescentelor. Pe baza acestui fapt, o româncă este cea mai tânără bunică din lume.

Ce vârstă are cea mai tânără bunică din lume

O femeie de cetățenie română deține recordul pentru cea mai tânără bunică din lume. Aceasta este din jutețul Vaslui și are doar 23 de ani, apărând și în Cartea Recordurilor. Rifca Stănescu este din localitatea Invești și a mărturisit că devenea mamă pe vremea când avea doar 12 ani. Atunci, ea i-a dat naștere fiicei sale Maria.

Deși mama Rifcăi își dorea să aibă grijă în continuare de școală, viața i-a pregătit alt drum. Această întâmplare nu a făcut nimic altceva decât ca Maria, fiica sa să ducă tradiția mai departe, iar acest lucru pentru că la doar 11 ani, a născut la rândul său un băiat pe nume Ion. În prezent, Rifca are 25 de ani și în cadrul unei declarații pentru The Sun a afirmat că deși se află într-o situație neobișnuită pentru alții, ea este foarte fericită de viața pe care a avut-o și o are în continuare.

 ”Sunt fericită că am devenit bunică, chiar dacă îmi doream altceva pentru fiica mea, Maria, de asemenea altceva pentru mine. Ion este un băiat cuminte și deja este logodit cu o fată în vârstă de 8 ani. Este bine să ai băiat, pentru că, eu consider că ei suferă mai puțin decât fetele”, a declarat Rifca Stănescu.

Povestea acesteia a început încă de pe vremea când avea doar 11 ani. O fată în acele timpuri, nu a ținut cont de ceea ce își dorea familia sa pentru ea și a ales să fugă împreună cu Ionel Stănescu. El avea 13 ani și vindea bijuterii în acele timpul. Ulterior, cei doi s-au căsătorit și la doar un an distanță, Rifca rămânea însărcinată cu Maria.

 ”Am vrut să mă căsătoresc cu el, de aceea am și acceptat. După ce am petrecut o noapte împreună, nu mai exista nici o șansă ca cineva să ne mai despartă. Eu am fost promisă unui băiat al unei alte familii încă de când aveam doi ani dar nu mi-am dorit niciodată acest lucru.”, a mai adăugat Rifca.

Rifca a spus ca este fericita de viata pe care o are

Viața Mariei este similară cu cea a mamei sale

Tradiția lor arată că virginitatea este foarte importantă și acesta este și motivul pentru care fetele se căsătoresc încă de la cele mai fragede vârstă. Aceasta este modalitatea prin care viitorii soți sunt siguri de acest aspect, plătind bani grei familiei fetei pentru aceasta. În cazul în care aceasta a avut relații intime înainte de căsătorie, ”târgul” nu mai este valabil.

”Înainte de a se întâmpla asta, în familia mea erau mari certuri. Odată, tatăl meu l-a atacat pe soțul meu cu un cuțit. Tatăl meu i-a cerut soțului meu să plătească o sumă de 500.000 de lei drept compensație. Familia mea m-a luat înapoi acasă chiar la trei zile după ce am fugit de-acasă cu Ionel”, a mai declarat Rifca.

După nașterea Mariei, familia lui Ionel i-a plătit familiei Rifcăi Stănescu suma pretinsă, astfel că acela a fost momentul în care lucrurile au intrat pe un făgaș normal. În momentul în care Maria s-a născut, mama Rifcăi avea vârsta de 40 de ani, devenind bunică. Se pare că viața Mariei parcă a fost trasă la indigo cu cea a mamei sale, asta pentru că deși Rifca dorea ca aceasta să meargă la școală, Maria devenea mamă.

”Nu am încercat să o opresc pe fiica mea să se căsătorească pentru că aceasta este tradiția și acesta este cursul normal al lucrurilor”, a conchis Rifca.

Rifca l-a îmbrățișat pe nepotul Ion, acum în vârstă de doi ani, și a spus: „Sunt bucuroasă că sunt bunică, dar mi-am dorit mai mult pentru Maria. Ion este un băiat bun și este deja logodit cu o fată de 8 ani. Băieții stau întotdeauna mai bine, pentru că nu trebuie să sufere atât de mult precum fetele”.